A tét: nemzeti vagy bábkormány?

A Fidesz vállalásairól, az ellenzék teljesíthetetlen ígéreteiről és a választás tétjéről beszélt Simó Károly, az Érdi Fidesz szóvivője mai sajtótájékoztatóján. Mint fogalmazott: a tét az, hogy zsarolható, különböző helyekről összegereblyézett politikusokból álló bábkormány, vagy független, nemzeti kormány fogja vezetni Magyarországot.

Hasonló tartalmaink:

Vannak, akik ígérgetnek a választási kampányban, mi inkább vállalásokat szeretnénk tenni – fogalmazott Simó Károly, az Érdi Fidesz szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján. Mint hangsúlyozta: ahhoz, hogy ezeket a vállalásokat meg tudják valósítani, három előfeltételnek kell teljesülnie: nem szabad illegális migránsokat beengedni az országba; a kerítést fejleszteni kell, és kerítés költségeinek felét meg kell fizettetni Brüsszellel, és ki kell tiltani azokat, akik az illegális bevándorlás szervezésével foglalatoskodnak.

– Ha mindez sikerül, akkor el tudjuk érni azt, hogy Magyarországon minden évben továbbra is négy százalékos gazdasági növekedés legyen. Ha ezt az ütemet tartani tudjuk, 2022-re elérjük a teljes foglalkoztatottságot. Az elkövetkező négy évben minden évben emelkedni fog a minimálbér, ám csak a  teljesítménnyel arányos módosítások jöhetnek szóba. Ha a gazdaság teljesítőképessége lehetővé teszi, minden évben növekednek a nyugdíjak, és lesz nyugdíjprémium is. A Fidesz kormány egyik fő vállalása volt, hogy a nők számára biztosította a nyugdíjba vonulás lehetőségét 40 év után. Ezt a programot meg kell védeni, és el kell érni, hogy a családi adókedvezmény mértéke tovább növekedhessen. 2018-22 között képesnek kell lennünk arra, hogy minden évben csökkentsük a munkáltatói adóterheket. Az a cél, hogy a régióban nálunk legyenek a legalacsonyabbak a munkáltatói terhek, és ezzel Magyarországra vonzzuk az új befektetőket. El fog indulni a falufejlesztési program, amelynek a középpontjában a lakhatási körülmények javítása áll majd. A vidék megtartóerejét kell ezzel az intézkedéssel növelni – sorolta Simó Károly.

– A választás tétje az, hogy zsarolható, különböző helyekről összegereblyézett politikusokból álló bábkormány, vagy független, nemzeti kormány fogja vezetni Magyarországot – azaz rend lesz, vagy káosz – hangsúlyozta a Fidesz szóvivője.

– A választási kampányban beindult az ellenzéki pártok részéről a felelőtlen ígérgetés. A kétségbeesett politikusok felelőtlenül ígérgetnek, talán arra gondolva, hogy soha nem kell ezeket betartaniuk. Láthattuk már, hogy 2002 és 2010 között a felelőtlenül tett ígéretek betartásával a szocialisták és az SZDSZ-esek tönkretették az ország gazdaságát. Nemrég pedig Hódmezővásárhely frissen megválasztott polgármestere kampányolt egy jól csengő ígérettel, sokan hittek is neki, ám megválasztása után pár nappal közölte: legfőbb kampányígéretét nem tudja teljesíteni. Országosan így gondolkoznak, és helyben is tapasztaljuk ezt: a különféle közösségi oldalakon elkezdték az emberek ámítását olyan ígéretekkel, amelyek betarthatatlanok – és szerintem ezt ők is pontosan tudják. A felelőtlen és betarthatatlan ígéretekkel szemben az a kormány és az a politikai erő érdemel bizalmat, amely a rendet, a politikai stabilitást biztosította az elmúlt években, hogy lehessen folytatni a megkezdett munkát – hangsúlyozta Simó Károly, emlékeztetve arra, amit Gyurcsány Ferenc ismert el egy rádióinterjúban: ha a jelenlegi ellenzék párjai többségbe kerülnének, hónapokon keresztül tartó káosz, alkudozás, esetleg újabb választások következnének, hiszen elképzelhető, hogy még kormányt sem tudnának alakítani.

Simó Károly a bevándorlásról is szót ejtett: mint mondta, az európai nagyvárosok a bevándorlás első áldozatai – állandósult a terrorveszély, ugrásszerűen megnőtt a bűncselekmények és a nők elleni erőszakos támadások száma.

– Ha április 8-án Soros emberei alakítanak kormányt, Budapestre és Magyarországra is ez a sors vár: ez a választás tétje. Ezt egyszer lehet elrontani, visszafordítani pedig nem lehet – hangsúlyozta.

Simó Károly beszélt a kormány legutóbbi döntéseiről is: az Idősek Tanácsa javaslatára tízezer forintos Erzsébet-utalvánnyal támogatja a nyugdíjasokat az ünnepek közeledtével. A másik döntés szerint minden család 12 ezer forintot írhat jóvá a gázszámlájából. Akik nem gázzal fűtenek, azok számára kidolgoznak egy kompenzációs lehetőséget – tette hozzá Simó Károly.

– A Fidesz-KDNP a rezsicsökkentés kormánya, az ellenzék nem az; ez a reakcióikból is kiderült. Ha az ellenzéki pártokon múlna, újból kiszolgáltatnák a magyar családokat a külföldi energiaszolgáltatóknak, és eltörölnék a rezsicsökkentést. A választás másik tétje, hogy az elért eredményeket – az ország biztonságát, a rezsicsökkentést, a stabilitást és a gazdasági fejlődést – meg kell védeni, szemben a káosszal és a külföldi érdekek kiszolgálásával – zárta szavait az Érdi Fidesz szóvivője.

Címkék