Trónfosztás a kupadöntőn!

A végletekig kiélezett mérkőzéseknek lehettek szemtanúi a röplabdázók Magyar Kupa helyosztóinak résztvevői. Az ÉRD Arénában tartott kétnapos eseményen előbb a férfiak kisdöntőjét és fináléját rendezték, majd másnap a nők küzdelmeit bonyolították le.

Hasonló tartalmaink:

A férfiaknál valamivel egyértelműbbek voltak a mérkőzések, mint a nőknél, a bronzmeccs nyitó játszmájában a Pénzügyőr ugyan tartotta a lépést a Kaposvárral, de a Somogy megyeiek jobban bírták a végjátékot (25:20). Majd a második szettet könnyedebben hozta a Kaposvár (25:17), viszont a végjátékban próbált szépíteni a 26 pontig jutó fővárosi alakulat, de a Kaposvár 28:26-ra hozta a játszmát és 3:0-val bronzérmet szerzett. A finálét a Kazincbarcika a Kecskemét ellen vívta, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei társulat dolgát ugyan a Hírös városiak igyekeztek megnehezíteni, de az első játszmát négy, a másodikat öt, a harmadikat három ponttal nyerte a ’Barcika, amely így 3:0-s összesítéssel tizenhárom év után lett ismét Magyar Kupa győztes.

A nőknél a bronzéremért óriási csata zajlott a Vasas Óbuda és a Jászberény között, ugyanis a Jászberény az első játszmát két ponttal nyerte, de a Vasas fordítani tudott, miután a második szettet tíz, a harmadikat hét ponttal hozta. A negyedik felvonás gigászi csatát hozott, de hiába jutott 31 pontig a fővárosi csapat, a Berény így is egyenlített, a mindent eldöntő ötödik szettet viszont a Vasas nyerte, amely a dobogó legalsó fokára állhatott. A női döntő is óriási küzdelmet hozott, rögtön a második labdamenet közel két percig tartott a címvédő Békéscsaba és a Nyíregyháza között. Az első szettet 26:24-re hozta ugyan a viharsarki gárda, de a másodikat és a harmadikat a nyírségiek nyerték viszonylag „könnyedén”. A negyedik játékrészben jelentős hátrányból jött vissza a meccsbe a Békéscsaba, egyenlítésével pedig kiharcolta az ötödik játszmát, de itt a Nyíregyháza bírta jobban a küzdelmet, s letaszította a trónról a csabaiakat, amellyel tizennégy év után nyertek újra, s hetedszer emelhették magasba a Magyar Kupát.

Röplabda Magyar Kupa
férfiak, döntő:

HÉP-KECSKEMÉT–VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA 0:3 (–21, –20, –22)
ÉRD Aréna, 1800 néző. V: Bátkai-Katona, Adler.
a 3. helyért:
PÉNZÜGYŐR–FINO KAPOSVÁR 0:3 (–20, –17, –26)
ÉRD Aréna, 1200
néző. V: Horváth M., Dr. Árpás.

nők, döntő:
LINAMAR-BRSE–FATUM NYÍREGYHÁZA 2:3 (24, –15, –16, 21, –5)
ÉRD Aréna, 1800 néző. V:
Tillmann, Mezőffy.
a 3. helyért
VASAS ÓBUDA–JÁSZBERÉNYi RK 3:2 (–23, 15, 18, –31, 12)
ÉRD Aréna, 1800
néző. V: Bodrogi, Jámbor.

 

Címkék