Újabb 5 milliárd forintot kapott Érd útfejlesztésre

A Modern Városok Program részeként, VEKOP-5.3.3-17 „Fenntartható közlekedésfejlesztés Érden” című pályázati konstrukció keretében kedden megérkezett az önkormányzathoz 4 db támogatási szerződés, amely mintegy 5 milliárd forint fejlesztési pénzt tartalmaz, az útépítési program második ütemére – közölte T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján.

Hasonló tartalmaink:

A városvezető elmondta, hogy Érd nyugati területén újjáépítik a Törökbálinti utat az Iparos úttól a városhatárig, azaz a Felsővölgyi útig. Jelzőlámpa fog épülni a Szövő utca, Folyondár utca, Törökbálinti út találkozásánál, s körforgalom segíti majd a közlekedést a Törökbálinti út, Tetőfedő és Felsővölgyi utca találkozásánál.

A város másik oldalán a Zámori út – Vadlúd utcai csomópontban körforgalom épül, amire már évtizedek óta várnak mind az érdiek, mind a tárnokiak. Aradszki András országgyűlési képviselő a projekttel kapcsolatban korábban elmondta több, mint tíz éve tervezik a Vadlúd utcai csomópont fejlesztést, azonban különböző okok miatt mindig akadályba ütközött a megvalósítás. Aktívan 2014 óta folytat egyeztetéseket a végrehajtás érdekében, hiszen ebben az évben lett Tárnok országgyűlési képviselője is. Az NFM államtitkára örömét fejezte ki, hogy a két település összefogásának és a Modern Városok Programnak köszönhetően végre megépül a körforgalom a Zámori út és a Vadlúd utca sarkán.

Ugyancsak ebből a támogatásból valósul meg a körforgalom építése a Zámori út – Fehérvári út csomópontban, ami szintén nagy segítségére lesz az arra közlekedőknek. A VEKOP-5.3.3-17 „Fenntartható közlekedésfejlesztés Érden” című pályázati konstrukció keretében még a következő projektek valósulnak meg:

Megérkezett az Ercsi út (Szabadság tér – M6 közötti szakasza) felújításának támogatásáról szóló döntés is. Az Intéző – Karolina – Júlia utcák Ercsi úti csomópontjainak forgalombiztonságát javító fejlesztésre is megítélték a támogatást.

A most érkezett támogatói döntés értelmében indulhat a munka a Bajcsy Zsilinszky Endre út – Daróczi utca forgalomirányított csomópont fejlesztésénél is.

Régóta várt fejlesztés a Kossuth Lajos út – Gárdonyi utca forgalomirányított csomópont kiépítése is.

Korábban már támogatást kapott azon pályázat, amely  a Búvár utcai Oktatási-nevelési Komplexum megközelítését szolgáló útvonal felújítását célozza Parkvárosban.

Szintén támogatást kapott már a Szent István út – Damjanich utca – Tárnoki út – Lőcsei út körforgalmú csomópont fejlesztése, amely a Tárnoki és Szent István utak rekonstrukciója után kezdődhet el.

A Szent István vasúti híd kiépítését követően megvalósulhat az Elöljáró utca – Velencei út forgalomirányított csomópont fejlesztése is.

A város legforgalmasabb útvonalán a biztonságos közlekedést szolgálja majd a támogatást kapott projekt, amely a Riminyáki út – Gellért utca csomópont fejlesztését szolgálja.

A Csaba utca teljes rekonstrukcióra kerül, ezt követően Érdligeten átépítik a korábbi támogatói döntésnek megfelelően a Diósdi út- Csaba utca csomópontot.

T. Mészáros András felhívta arra is a figyelmet, hogy 2019 és 2024  között kerülhet sor Érden az útépítési program harmadik ütemére, hiszen múlt héten Kósa Lajos (Fidesz-KDNP), a kormány megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli minisztere bejelentette, hogy a következő öt évben kiemelt célnak tekinti a magyar kormány, hogy Érden egy olyan úthálózat fejlesztési programot hajtsanak végre, ami lehetővé teszi, hogy minden olyan érdi utca, amely még nem szilárd burkolatú, szilárd burkolatot kapjon, a megfelelő vízelvezetéssel és járdával együtt.

Címkék