Az érdi ellenzék támogatja Aradszki Andrást

Az érdi közgyűlés ma vita nélkül, egyhangú szavazással támogatásáról biztosította Aradszki András országgyűlési képviselőt abban, hogy az érdiek érdekeit képviselve  az érdi útépítési programhoz mielőbb megszerezze a magyar Kormány által biztosítandó pénzügyi forrásokat. A képviselők ezzel történelmi feladatot bíztak Aradszki Andrásra, hiszen az útépítés évtizedek óta sürgető feladat a városban.

Hasonló tartalmaink:

Ezt jelzi, hogy a teljes érdi ellenzék a támogatásáról biztosította Aradszki Andrást és a városvezetés útépítési programját. Szűcs Gábor (MSZP) az ülésen hangsúlyozta: a baloldali frakció támogatja az előterjesztést.

A képviselők az alábbi ötpontos határozatot fogadták el ma:

1. Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése üdvözli Kósa Lajos Megyei Jogú Városok fejlesztéséért felelős miniszter és dr. Aradszki András országgyűlési képviselő, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkár bejelentését, mely szerint támogatják és a Kormány elé terjesztik Érd Megyei Jogú Város úthálózat és csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztésére szükséges 60 milliárd forint támogatási javaslatot.

2. A Közgyűlés felkéri T. Mészáros András polgármester urat, hogy Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2018. évi költségvetésében rendelkezésre álló 100 millió Ft forrás terhére készíttesse elő a csapadékvíz-elvezető rendszerek építésének, útépítésnek és járdaépítésnek az ütemezését (organizációs terv) és kezdje el az engedélyes tervek készítését a rendelkezésre álló pénzügyi források függvényében.

3. A Közgyűlés felkéri Kósa Lajos Megyei Jogú Városok fejlesztéséért felelős minisztert, hogy a soron következő Kormány ülésre terjessze elő a program pénzügyi támogatásáról szóló döntést.

4. A Közgyűlés felkéri dr. Aradszki Andrást, hogy Érd Megyei Jogú Város országgyűlési képviselőjeként képviselje az érdiek érdekeit, az útépítésekhez a magyar Kormány által biztosítandó pénzügyi források megszerzése során.

5. Érd Megyei Jogú Város közgyűlésének képviselői támogatják dr. Aradszki András államtitkárt, Érd országgyűlési képviselőjét abban a munkában, amelynek célja, hogy az érdi útépítési program III. üteme már 2018-ban elkezdődhessen.

Aradszki András a közgyűlést tájékoztatta a Modern Városok Program előrehaladásáról és a további fejlesztésekről. A kereszténydemokrata politikus az útépítési programon kívül beszélt az óvodafejlesztésekről, az egészségügyi fejlesztésekről – mint például a szakrendelő felújítása –, illetve arról, hogy a szociális intézmények a Topoly utcai új, komplex létesítménybe kerülnek majd át.

A gazdaságfejlesztéssel kapcsolatban Aradszki András elmondta: az ipari park kialakításában is előrelépés történt, a kormány ugyanis megvásárolt egy körülbelül ötvenhektáros területet egy magánszemélytől. Ezen a területen megkezdődhet az ipari park kialakítása és a befektetők bevonása.

– Jó úton haladunk a Modern Városok Program megvalósításában. Nem lennénk ilyen sikeresek, ha a város vezetése nem lenne felkészült. Ha összehasonlítjuk a többi megyei jogú várossal a programok előkészítése, illetve a tettrekészség terén, Érd kimagasló eredményeket ért el – hangsúlyozta Aradszki András, hozzátéve: mint elhangzott, ha az ország állapota megengedi, lehet szó egy második ütemről is a Modern Városok Programban.

– Az a dolga a mindenkori városvezetésnek, hogy ezt előkészítse, végiggondolja. Biztos vagyok benne, hogy erre Érd képes lesz – zárta szavait Aradszki András.

További cikkeink a közgyűlés március 22-ei üléséről itt és itt olvashatók.

Címkék