Ősszel megnyit az új óvoda Felső-Parkvárosban

Szeptemberben megnyitja kapuit az új óvoda Felső-Parkvárosban. A zöldmezős beruházással megépült intézményben nyolcvan gyermek kap elhelyezést ősztől. T. Mészáros András bejelentette, hogy csütörtök délelőtt bejárták a helyszínt és már csak az utolsó simításokat végzik a szakemberek. A városvezető megemlítette azt is, hogy az óvoda mellé új iskolát is építenek a Modern Városok Program részeként. 

Hasonló tartalmaink:

A Fenyves-Parkvárosi terület óvodai intézménnyel nem ellátott, emiatt Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata egy új 4 csoportos óvodát épített a Favágó utca 63. szám alatt. Az elmúlt hónapok során négy db 60m2-es csoportszoba került kialakításra, mely szobánként 20 óvodás gyermek elhelyezésére alkalmas. Az épületben valamennyi funkció (tornaterem, orvosi szoba, öltözők, elkülönítő, nevelőtestületi szoba, stb.) biztosított és az óvoda az akadálymentes használat követelményeinek megfelelően lett kialakítva. A telek déli irányába – a csoportszobák felé – jelentős zöldterület, míg a csoportszobák előtt saját teraszok lettek kialakítva. A terasz délnyugati részén egy nagyméretű burkolt felületű játszóterasz lesz. A teraszon az Európai Uniós előírásoknak megfelelő gyermekjátékok lesznek telepítve, ahol biztonságos gumi burkolat létesül.

A polgármester ennek apropóján megrázónak nevezte Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltjének korábbi nyilatkozatát, miszerint  a baloldal kormányra kerülve leállítaná az uniós pályázatok kifizetését és a Modern Városok Program fejlesztéseit. - Amennyiben a baloldal és a szocialista Karácsony Gergely kapna bizalmat a választóktól április 8-án, Érd fejlesztése szinte azonnal leállna, s a jelek szerint belátható időn belül nem is folytatódna. Ahogy  Karácsony fogalmazott: “a kormány a Modern városok programban kegyeket osztogat”. Úgy vélem, hogy mindaz, ami megvalósult Érden, az nem kegy, hanem vállalás volt, s amit ígértünk betartottuk. Mi amellett a kormány mellett és amellett az országgyűlési képviselő mellett állunk, akivel folytatni tudjuk a fejlesztéseket! – húzta alá T. Mészáros András

Félszáz napelemes lámpaszigetet helyeztek ki a városban, azokra a helyekre, ahol elektromos árammal nem megoldható a közvilágítás. A polgármester reményét fejezte ki, hogy ezt a programot is folytatni tudják.

 

Címkék