„Remélem is, hogy meglesz idén a világrekord”

Milák Kristóf egy századdal maradt el Cseh László 2008-as, a pekingi olimpián úszott Európa-csúcsától a debreceni felnőtt országos bajnokságon. 1:52.71-es idejével megnyerte volna a riói olimpiát, valamint az elmúlt két (kazanyi és budapesti) világbajnokságot is 200 méter pillangón.

Hasonló tartalmaink:

– Megnyertem volna, ha annyit tudtam volna akkor úszni, mint most – válaszolta a Nemzeti Sportnak mosolyogva a 18 esztendős Milák Kristóf arra a felvetésre, tudja-e, hogy ezzel az idővel Kazanyban és Budapesten is világbajnok, valamint Rióban olimpiai bajnok lett volna. – Nagyon szép műfaj a statisztika, jól is hangzik ez az állítás, de hát nem voltam ott azokon a versenyeken, nem én nyertem meg őket. A következőket majd meg fogom, remélem – jegyezte meg az Érdi Úszó Sport Kft. világklasszisa.

Mint korábban beszámoltunk róla, Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya az ob-t megelőzően úgy nyilatkozott, idén világcsúcsot vár Miláktól.

– Először nagyon nem örültem neki, kérdeztem is: jaj már, Csaba bá, miért kell ezt csinálni? De… De nem mondott valótlant. Szerencsére azt sem mondta, mikor, csak annyit, hogy az idén. Remélem is, hogy meglesz idén a világrekord. Ebben az évben nem a versenyeken van a hangsúly, sokkal inkább a tanuláson, meg aztán valamivel könnyebb is ez a szezon, mint a többi, hiszen csak Európa-bajnokságot rendeznek, aztán pedig jön az ifjúsági olimpia – ha az Eb-n az élen végzek, az ifi olimpiát már csak a kisujjamból kellene kiráznom – állítólag – fűzte hozzá Milák.

A teljes interjút, melyben Milák beszél arról is, motiválja-e, hogy Michael Phelps rekordját döntheti meg, valamint a következő időszakról, melyben a jogosítvány megszerzéséről és az érettségiről is nyilatkozik az érdi úszó, ide kattintva olvashatja el.

(Infografika: Nemzeti Sport)

 

Címkék