Mi mit tudunk a Ligeti-napokon

Ez a hét a Ligeti-napok jegyében telik az Érdligeti Általános Iskolában: hétfőtől péntekig versenyekkel, játékos vetélkedőkkel, kiállításokkal várják a gyerekeket. A rendezvénysorozat a hagyományos Mi mit tudunk! gálával vette kezdetét tegnap délután, a Szepes Gyula Művelődési Központban.

Hasonló tartalmaink:

Mintegy százötven gyerek 27 műsorszámmal készült – volt, aki több műfajban is bemutatkozott a diákok, tanárok és szülők előtt, akik megtöltötték a teljes nézőteret. A tanulók verssel, tánccal, zenés darabbal, mesével, énekkel és hangszeres bemutatóval léptek színpadra. Volt, aki egyedül vagy egy kisebb csoporttal, mások az osztályukkal adtak elő egy-egy jelenetet, dalt.

- A művészeti nevelésnek nagyon fontos szerepe van az iskolánkban.Támogatjuk a rajzot, a zene- és táncoktatást: ötödik-hatodikban néptáncot tanulnak az idei évtől diákjaink, a mindennapi testnevelésórák keretében, hetedik-nyolcadikban pedig társastáncot. Az év eleje óta szerzett tudásukból is ízelítőt adtak a diákok Sok tankerületi szavaló- és prózamondóversenyen indulnak diákjaink, akik szintén bemutatkoztak most a társaik előtt. Egyesületben táncoló, sportoló tanulóink is felléptek – mondta Vargáné Balogh Erika iskolaigazgató, hozzátéve:  voltak olyan osztályok, csoportok is, amelyek közös bemutatóval készültek erre a napra, nagy sikerrel.
– Nagyon büszke vagyok minden diákomra – fűzte hozzá.

A Ligeti-napokat – amelynek egyik eleme volt a tegnapi gála – ötödik alkalommal rendezi meg az iskola. Az öt nap alatt mókás és komoly programok váltogatják egymást: tankerületi anyanyelvi versenyt, illetve természettudományos komplex csapatversenyt rendeznek, és helyet adnak a Bendegúz Tudásbajnokság megyei fordulójának is. A költészet napja alkalmából szerdán rendhagyó irodalomórán látják vendégül az IRKA tagjait, és két kiállítást is megnyitnak: egyet az alsósok rajzaiból a Diósdi úti, egyet pedig a felsősök technika órákon készített munkáiból a Túr utcai épületben.

Az alsósokra ma délután izgalmas program vár: távirányítósautó-versenyt rendeznek számukra a tornateremben. Ezen a hagyományos versenyen nemcsak a résztvevők, hanem a szurkolók, nézők száma is igen magas szokott lenni. A legjobb autóversenyzőket meg is jutalmazzák, egy támogató jóvoltából – tudtuk meg Vargáné Balogh Erikától.

Címkék