Kós-nap, különleges programokkal

Autógumi-hajítás, origami-készítés, szabadulószoba, elsősegély- és zsonglőrbemutató, és sok más különleges program várta a diákokat az idei Kós-napon, április 12-én. A programok nem csupán erre a napra korlátozódtak: a héten labdarúgó-bajnokságot, különféle versenyeket, ma pedig a Szakmák éjszakáját rendezi meg az intézmény – erre a nyitott estére minden érdeklődőt várnak.

Hasonló tartalmaink:

Külsős előadók, vendégek bevonásával rendezték meg csütörtökön az immár hagyományos, huszonharmadik Kós-napot, amivel a névadó emléke előtt tisztelgett az ÉSZC Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. A diákokat előadások (a történelem és a pénzügy témakörében), nyelvi versenyek, elsősegélynyújtó és zsonglőrbemutató, valamint szabadulószoba várta – csupa olyan program, amivel a szokványos tanórák keretében nem találkozhatnak a diákok.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Aki akart, készíthetett ballagási dekorációt és origamit, az erőseket pedig autógumi-hajító és célba dobó verseny várta az udvaron. Ellátogatott a diákokhoz a katasztrófavédelem is, egy toborzó rendezvénnyel – ilyet első alkalommal rendeztek az iskolában.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
– Ezen a napon zártuk a Pénz hete programunkat, illetve digitális témahetünket. Nem maradhatott el a Kós labdarúgó kupa sem, amit kedden tartottunk, négy középiskola részvételével; idén a VMG nyerte ezt a hagyományos megmérettetést – mondta érdeklődésünkre Dózsa Lajos igazgató.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ezen a napon osztották ki a versenyeken kiemelkedő helyezést elért diákoknak az elismeréseket is, és a nyitó műsorban felléptek az iskola tehetségei.

Dózsa Lajos köszöntőjében a mértékről és az értékről beszélt, Kós Károly életművét felidézve. Mint hangsúlyozta: az iskola névadója nemcsak a művészetben, az építészetben alkotott maradandót, hanem tulajdonságai révén – becsület, erkölcs, tisztesség – is példaként állítható a mai diákok elé.

Címkék