Elismerések rendőrnek és tűzoltónak

Angyal József rendőr főtörzsőrmester lett az év rendőre. Az Év Rendőre Díjat a közgyűlés mai ülésén adta át T. Mészáros András polgármester. A közgyűlés Érd Közbiztonságáért és Tűzbiztonságáért Díjjal jutalmazta Székely Attila tűzoltó alezredest.

Hasonló tartalmaink:

Az Év Rendőre Díjat Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése 2017-ben alapította, az Érdi Rendőrkapitányságnál szolgálati jogviszonyban álló azon rendőrök elismerésére, akik kiemelkedő munkájukkal jelentős szerepet játszottak a város közbiztonsági helyzetének javításában, a bűncselekmények megelőzésében, megakadályozásában, az elkövetők elfogásában, illetve rendezvények biztosításában.

A közgyűlés a kapitányságvezető  javaslata alapján úgy döntött, hogy 2018-ban az Év Rendőre Díjat Angyal József rendőr főtörzsőrmester részére adományozza. Angyal József az Érdi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály Járőr és Őrszolgálati alosztály járőrparancsnoka. 2009 óta dolgozik az alosztály állományában. Munkája során kimagasló hely- és személyismeretet szerzett, kiemelkedő eredményeket ért el a bűncselekmények elkövetőinek elfogásában. Precíz munkavégzésének, elhivatottságának eredményeképpen a gépjárműfeltörések felderítése nagymértékben javult.

Angyal József  tevékenyen vesz részt Érd rendezvényeinek biztosításában. Az Érdi Rendőrkapitányságon mentori feladatokat lát el, melynek során a rendőr hallgatókat segíti a megszerzett elméleti ismeretek gyakorlati felhasználásában. Munkájának köszönhetően a kezdőként érkező rendőrök gyorsabban és hatékonyabban tudnak beilleszkedni az állományba.

Az Érd Közbiztonságáért és Tűzbiztonságáért Díj azoknak adományozható, akik Érd Város közbiztonsága és tűzbiztonsága fejlesztésének érdekében kiemelkedő munkát folytattak, valamint megelőző és nevelő tevékenységükkel hozzájárultak a város közbiztonságának és tűzvédelmének fokozásához. A közgyűlés a márciusi  ülésén úgy döntött, hogy 2018-ban ezt az elismerést Székely Attila tűzoltó alezredes részére adományozza.

Székely Attila  2013 óta látja el az Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági Osztályának vezetését. Ez idő alatt a területen jelentős mértékben fejlődött a tűzmegelőzési tevékenység.  Székely Attila kiemelt figyelmet szentel az oktatási intézményekben levő gyermekek tűzmegelőzési és tűzvédelmi ismereteinek a fejlesztésére, kihelyezett bemutatók, oktatások formájában. Szakmai felkészültségét és eredményeit tükrözi, hogy 2016-ban és 2017-ben is megnyerte a Pest megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei hatósági versenyét. A város több nagy volumenű beruházásánál felügyeli a tűzvédelmi előírások megvalósulását (Érd Aréna bővítése és az új Érdi Rendőrkapitányság).  Munkájára jellemző a pontosság, a szakértelem és az emberközpontú ügyintézés.

A díjazottak T. Mészáros András polgármestertől vették át a kitüntető díjakat, és beírták nevüket  város krónikájába.

Címkék