Átvette megbízólevelét Aradszki András

Ünnepélyes keretek között tizenkilenc nappal a választást követően átvette megbízó levelét a Pest megyei 1-es számú választókerület megválasztott képviselője: Dr. Aradszki András. A Fidesz-KDNP politikusa az előző nyolc évben is országgyűlési képviselője volt Érdnek és a környéknek, azért köszöntőjében azt mondta, folytatja a megkezdett munkát. 

Hasonló tartalmaink:

IMG_0073Az érdi Polgárok Házában gyűltek össze a Pest megyei 1-es számú választókerület településeinek polgármesterei, alpolgármesterei, képviselői, intézményvezetői, valamint a helyi választási iroda vezetői. A Himnuszt követően Tóth Tamás a Pest Megye 1. számú Választókerület Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottságának elnöke ismertette a választás végleges eredményeit, miszerint Aradszki András, a Fidesz-KDNP jelöltje, a szavazatok 43,74 százalékával, vagyis  26.987 leadott érvényes szavazattal elnyerte az országgyűlési képviselői mandátumot.

Igen nagy volt a választókedv Érden és a környéken. Száz százalékos feldolgozottság mellett az látszik, hogy az átjelentkezettekkel és a külképviseleten szavazókkal együtt 82.855 felnőtt korú magyar állampolgár volt jogosult a Pest megyei 1-es számú választókörben szavazni. Ebből 60.130-an a 83 szavazókör egyikében, 2061-en pedig átjelentkezéssel vagy pedig külföldön voksoltak. Érvényesen végül 61.702-en szavaztak, közülük mint ismert 26.987-en Aradszki Andrásra, a Fidesz-KDNP jelöltjére, aki így 43,74 százalékos eredményével folytathatja országgyűlési képviselői munkáját.

Az OEVB elnöke ezután ünnepélyesen átnyújtotta a megbízólevelét Aradszki Andrásnak. A régi-új országgyűlési képviselő megköszönte a választás jogszerű lebonyolításában közreműködők munkáját, valamint köszönetet mondott a választópolgároknak is, akik éltek demokratikus jogukkal, s nagy számban elmentek voksolni április 8-án.

- Mindjárt az elején le kell szögeznem, hogy ahogyan eddig is, úgy a jövőben is képviselni kívánom a választókerület összes lakójának az érdekeit. Eddig sem tettem és ezután sem fogok különbséget tenni sem pártszimpátia, sem egyéb érdekek miatt. Tapasztalhatták eddig is mindazok, akik felkerestek, hogy ott sem volt kérdés, hogy ki honnan jött és hogy mit gondol. Mindig mindenkivel őszinte voltam; és leszek és nem kertelek akkor sem, ha nem tudok biztatót mondani, köszönöm, hogy ezt is értékelték a választáskor – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

 

Címkék