Lejárt a politikai plakátok mandátuma

Már egy hete lejárt a határidő, mégis sok helyen kell farkasszemet néznünk a pártok hirdetéseivel, s azok jelöltjeivel Érden, holott a pártoknak harminc napon belül, tehát legkésőbb május 8-ig le kellett volna szedniük a választási plakátjaikat, mivel a választási törvény szerint a politikai plakátokat a szavazást követő harminc napon belül el kell távolítani a közterületekről.

Hasonló tartalmaink:

A kint maradt hirdetéseket ezután az önkormányzatoknak kell összeszedniük, és ennek költségét kifizettethetik a pártokkal, illetve a jelöltekkel. Sike Attila, az érdi Közterület-Felügyelet vezetője az ÉrdMostot arról tájékoztatta, hogy már összeírták a kint maradt plakátokat, melyeknek listáját átadták az ÉKFI-nek.

Mint megtudtuk, nem az óriásplakátokkal, a citylightokkal és a villanyoszlopokon lévő, úgynevezett „elefántfülekkel” van baj, hiszen azokat a tulajdonos cégek leszedik, hanem a falragaszokkal, amiket le kell sikálni. Ezt a munkát a napokban kezdi az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény, amely ennek költségeit a plakátot kint felejtő pártoknak leszámlázza.

Címkék