Gyerekek játszótere vagy vandálok játéktere?

Leylandi ciprusokat rángattak ki ismeretlen vandálok a napokban a Töhötöm utcai játszótéren. Érd játszóterein rendszeresen előfordulnak rongálások – a használatból eredő javításokon kívül havonta egy alkalommal kell a vandál kezek által tönkretett eszközök valamelyikét helyreállítani: pótolni a mászóka kirángatott fellépőit, vagy például az esővédő tetőről leszaggatott faelemet.

Hasonló tartalmaink:

Felháborítóak ezek az értelmetlen, az elkövető számára még csak anyagi haszonnal sem járó, magáért a pusztításért végzett akciók – jegyezte meg T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján, hozzátéve: a helyreállítás a város, az adófizetők pénzébe kerül. A polgármester elmondta: reméli, hogy a kibővített kamerarendszer beüzemelésével lesz arra lehetőség, hogy a vandálokat, szemetelőket lefüleljék és felelősségre vonják.

Az ÉKFI  visszaültette a kihúzgált tizenegy Leylandi ciprust a Töhötöm utcai játszótéren, kérdés azonban, hogy megmaradnak-e a növények. Mint a közterület-fenntartó egyik munkatársától megtudtuk, ez a vandál cselekmény azért is érthetetlen, mert a növényeket támogató karókat sorban otthagyták, csak a ciprusokat tépkedték ki a földből.

Érd játszóterein rendszeresen előfordulnak rongálások. A használatból eredő javításokon kívül havonta egy alkalommal kell a vandál kezek által tönkretett eszközök valamelyikét helyreállítani: pótolni a mászóka kirángatott fellépőit, vagy például az esővédő tetőről leszaggatott faelemet. Előfordult, hogy a növényzetet sem kímélték:  az Égerfa utcai új játszótéren a frissen ültetett virágokat taposták ki pár napon belül.

A szemetelés is sok gondot okoz: cigarettacsikkek, sörös dobozok csúfítják a játszótereket, ahol négy-öt zsák szemét is összegyűlik egy-egy napon.

A meglévő játszóterek mellett egyébként a város hamarosan újabbakkal gazdagodik: megújul és kosárlabdapályával bővül a Bádogos utcai játszótér, újak épülnek a Betonozó és a Képviselő utcákban is; e célra a város tavaly 94 millió forintot különített el.

A Betonozó és Festő utca sarkán kialakításra kerülő játszótér a mozgáskorlátozott gyermekek számára is alkalmas, rámpákkal ellátott létesítmény lesz, a tisztviselőtelepi pedig a kisebb és nagyobb gyerekek kikapcsolódását egyaránt szolgálja majd, sőt, a nagyszülők sem fognak itt unatkozni, hiszen a tervek szerint sakkasztalokat is telepítenek majd a térre.

(Fotó: dr. Bács István alpolgármester facebook-oldala)

Címkék