Röplabdacsarnok épülhet a Velencei úton

A közgyűlés csütörtöki ülésén jóváhagyta az Érdi Sport Kft. és a Delta Röplabda Sportegyesület között egy röplabdacsarnok építésére kötendő együttműködési megállapodást. A csarnokot tao-s forrásból és önerőből létesítené és üzemeltetné a Delta. A közgyűlés engedélyezte a városi óvodák maximális csoportlétszámának túllépését, így minden olyan érdi gyermeket, aki 2018. augusztus 31-ig betölti a harmadik életévét, fel tudtak venni az óvodák.

Hasonló tartalmaink:

Röplabdacsarnok épülhet az Aréna mellett: a közgyűlés csütörtöki ülésén jóváhagyta az Érdi Sport Kft. és a Delta Röplabda Sportegyesület között egy röplabdacsarnok építésére kötendő együttműködési megállapodást. Az egyesület tao-forrásból és önerőből létesítené és üzemeltetné a csarnokot.
– Az együttműködési megállapodás lehetőséget nyújt arra, hogy a Delta SE benyújthassa pályázatát a röplabdacsarnok építésére. Tehát döntés a csarnok megépítéséről még nem született, a lehetőséget viszont meg kívánjuk teremteni – hangsúlyozta dr. Bács István alpolgármester az ülést követően.

A közgyűlés engedélyezte a városi óvodák maximális csoportlétszámának túllépését. Mint az előterjesztésben olvasható, az óvodai csoportra megállapított maximális, 25 fős létszám a nevelési év indításánál a fenntartó engedélyével legfeljebb húsz százalékkal átléphető – az erre vonatkozó engedélyt a képviselők szavazatukkal megadták.

– Önkormányzatunk a jogszabályokban előírt kötelezettségének eleget tudott tenni: minden olyan érdi gyermeket, aki 2018. augusztus 31-ig betölti a harmadik életévét, fel tudtak venni az óvodák. Tavaly még az adott év szeptemberében, esetleg októberében született gyermekeket is fel tudták venni, ám erre idén várhatóan nem lesz lehetőség, még úgy sem, hogy a Fácán óvoda új épületébe több gyermek járhat, jelentősen nagyobb csoportszobák épülnek a Napsugár óvodában, és az M7-esen túli új ovit is maximálisan feltöltöttük – tette hozzá Bács István, hozzátéve: a városban még mindig szükség van további óvodák építésére.

A közgyűlés elfogadta a KEHOP-beruházásban megvalósuló, a komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztésére irányuló pályázat kivitelezésével kapcsolatos beruházási célokmányt.
Az MSZP is megszavazta az előterjesztést, de – mint Szűcs Gábor képviselő elmondta –a pályázati kiírással problémáik voltak, túlzottnak tartották a kommunikációra és a szemléletformálásra fordítandó összeget. Mint arra dr. Bács István alpolgármester rámutatott, a projekt gesztora az NHKV Zrt., tehát nem Érd a projektgazda. Pulai Edina (Jobbik) ezzel kapcsolatban azt jegyezte meg: a pályázatok esetében a beruházás bizonyos százalékos arányát szemléletformálásra kell fordítani, bármennyire is nagy összegnek tűnik ez.

A közgyűlés módosította az önkormányzat által alapított tanulmányi ösztöndíjakról szóló 30/2013. (IX.24.) önkormányzati rendeletet, elfogadta a Család- és Gyermekjóléti Központ létszámnövelésére irányuló javaslatot, és a 2017. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról szóló átfogó értékelést.

A közgyűlés elfogadta az Érdi Sport Kft., az Érdi Városi Televízió és Kulturális Nonprofit Kft., valamint az Érdi Városfejlesztési és Szolgáltató Kft. 2017. évi egyszerűsített éves beszámolóját is, és döntött arról is, hogy a Pesovár Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolát fenntartó Magyarok Öröksége Alapítvány részére szakmai tevékenysége végzéséhez egymillió forintos támogatást biztosít.

 

Címkék