Szőlővirág, gyereknap és ezer lámpás

Vattacukor, vurstli, mindenféle, ehető és iható, földi jó és zene, tánc, vigalom és fontos, húsbavágó kérdések, elgondolkoztató problémák, eltűnt gyerekek, akiket sosem felejtenek: hétvégi programajánlónkban mindebből kedvére válogathat.

Hasonló tartalmaink:

A gyerekeké és a szőlőé ez a hétvége. Szombaton Érden nagyszabású, egész napos Szőlővirág Ünnep ígér fergeteges bulit az egész családnak (részletes program itt), vasárnap pedig a gyerekek birodalmává válik a városközpont, azon belül is a főtér  és a Földrajzi Múzeum kertje.

Szent Orbán napját ünneplik Tárnokon szombaton 15 órától estig az Öreg-hegyen, ahova ingyenes buszjáratok szállítják majd az érdeklődőket 14 órától, a Tárnoki Művelődési Ház és Könyvtártól. A részletes program és a buszjáratok útvonala itt érhető el.

Igazi cirkuszos-színházas Pagonyfeszttel várnak mindenkit a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében május 26-án, szombaton, ahol számtalan színházi, mesés, zenés, kézműves programból válogathatnak az ide látogatók. Lesz Boribon koncert, Marék Veronika meséje, A bohóc és a kis majom egy különleges színházi előadásban, Pöttyös néni történetét Molnár Piroska meséli majd el, a Budapest Bábszínház pedig elhozza Jakabot, hogy teljes legyen ez a nap! Lehet ezeken kívül egész nap zsonglőrködni, és beleshetünk a cirkusz kulisszái mögé a Tintaló Cirkusz jóvoltából.

Mesefesztivál lesz gyereknap alkalmából május 26-án a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban, ahol egész nap Süsü és barátai szórakoztatják majd a nagyérdemű kicsiket.

A Müpa vasárnaponként jelentkező Cifra Palotája május 27-én XXL méretűre növekszik, és közel 100 izgalmas és nem utolsósorban ingyenes programmal várja a családokat. Rengeteg zenét, kreatív foglalkozásokat, ügyességi játékokat és sok-sok nevetést ígérnek a szervezők! A részletes program itt található.

Nem vurstli hangulatot és vattacukor illatot ígér az a program, amin belül sajnos nagyon is aktuális és komoly gyermekvédelmi kérdéseket boncolgatnak szombaton este a Művész moziban. “Egy szegény magyar faluba érkezik egy drága autó. Az utcán bújócskázó gyerekeket nagyon érdekli a kocsi, a sofőr megengedi, hogy beszálljanak. Mikor megtelik, elmennek egy nagyobb körre”, áll az Aki bújt, aki nem rövidfilm ismertetőjében, aminek mozibemutatója alkalmából május 26-án, szombaton 18.30-kor a budapesti Művész moziban egy különleges kerekasztal beszélgetéssel egybekötött premiervetítés is lesz a gyermeknaphoz kapcsolódóan. A kisfilmet ez alkalommal a Toto és nővérei című román dokumentumfilmmel együtt lehet megnézni. Az est témája a gyermekvédelem lesz. A beszélgetésen részt vesznek: B. Aczél Anna, gyermekvédelmi szakértő pszichológus, De Coll Ágnes a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni programigazgatója, Kovács Anna Sára, az UNICEF gyermekjogi munkatársa és Schwechtje Mihály, rendező.

Vasárnap emlékeznek az eltűnt gyerekekre az Ezer Lámpás Éjszakával, amihez Budapest mellett (ha a környéket nézzük) Székesfehérvár és Dunaújváros is csatlakozott idén rengeteg ingyenes koncerttel.

(kiemelt kép: Aki bújt, aki nem, r.: Schwechtje Mihály)

Címkék