Kapusztnyik sütés, retro buli, színház és könyvek

…várja ezen a hétvégén mindazokat, akiket az eső nem tántorít el attól, hogy kimozduljanak otthonról. De reméljük, idővel kisüt a nap, és kedveznek kicsit az égiek azoknak, akik szombaton délután Sóskúton akarnak kapusztnyikozni, este Érden, a múzeumkertben táncizni, vagy a Vál-völgyben piknikezni.

Hasonló tartalmaink:

Ismét Kapusztnyik Sóskúton: immár 12. alkalommal várják a résztvevőket a környék legjobb tót gasztro-folk bulijára az Andreetti Károly Általános Iskola és Művészeti Iskolában szombat délutántól estéig. Lesz megint kapusztnyíksütő verseny, népi játszótér, és egy pár újdonság is: veteránautó bemutató, ahol öreg Skodáké lesz a főszerep, ehető virágok, a cseszkókból ismert legendás ital: kofola, és este a Góbé zenél. Részletek itt.

Érden is megáll a Retro Dreams turné keretében Dj Dominique, Kozmix, Naksi, hogy egy óriásit retrózzanak a múzeumkertben.

A mesés Alcsúti Arborétumban kerül megrendezésre a Vál-völgyi Zsúr a hétvégén. Az ingyenes rendezvény középpontjában a Vál-völgyében élő kistermelők, manufaktúrák és kézműves termékeik állnak, mellette számtalan koncert, gyermek-és egyéb programok biztosítják a kikapcsolódást az egész család számára! Fellép többek közt a Boney M, Bikini, Rúzsa Magdi, Szandi, Zoltán Erika és az Irigy Hónaljmirigy. Részletek itt.

A 89. Ünnepi Könyvhét és 17. Gyermekkönyvhét mellett a hétvégén még kilátogathatunk a Margó Irodalmi Fesztiválra is a Petőfi Irodalmi Múzeumba – ingyenesen. A fesztivál célja, hogy rendhagyó szerzői estekkel, felolvasásokkal, színházi produkciókkal és koncertekkel valódi közösségi élménnyé tegye az irodalmat. Idén fellépnek (sok más mellett): Babiczky Tibor, Boldizsár Ildikó, Dragomán György, Garaczi László, Kemény István, Krusovszky Dénes, Mán-Várhegyi Réka, Marno János, Szilasi László, Szvoren Edina, Térey János, Tisza Kata, Tolnai Ottó.

Ha valaki a színház szerelmese, nem okozhat gondot a távolság, és leugrik Pécsre a POSZTRA, ahol megnézheti például az Európa legjobb színésznőjének választott Borbély Alexandrát Brecht és Dessau A kaukázusi krétakörében, vagy Alföldi Róbertet III. Richárdként, Hajdu Szabolcs Kálmán-napját. Teljes program itt.

(kiemelt kép: a tavalyi Vál-völgyi Zsúrról)

Címkék