Aradszki: Európa közös érdeke a bevándorlás megakadályozása

A tavaszi választást követően először tartott sajtótájékoztatót Aradszki András, országgyűlési képviselő Érden. A Fidesz-KDNP politikusa az elmúlt két hónap politikai történéseit elemezte, és kitért néhány helyi ügyre.

Hasonló tartalmaink:

Az országgyűlési képviselő arra emlékeztetett, hogy május 8-án tartotta alakuló ülését az országgyűlés. A 199 fős parlamentben a Fidesz–KDNP 133, a Jobbik 26, az MSZP–Párbeszéd 20, a Demokratikus Koalíció 9, az LMP 8, az Együtt egy mandátumot szerzett, további egy képviselő függetlenként dolgozik, és ugyancsak egy képviselője lett a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának.

A kormányalakítással kapcsolatban elmondta, hogy tíz nap alatt: május 18-án sikerült stabil kormányt létrehozni, ami biztosíték arra, hogy a magyar kormány elkötelezett a polgárok iránt és biztosítja az itt élők gyarapodását és megélhetését és garancia arra, hogy a magyar gazdaság megszorítás nélkül olyan fejlődést tud produkálni, amely alapja lesz annak a kormányprogramnak, amelynek központjában a családok állnak.

Ismertette, Orbán Viktor Semjén Zsoltot nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettesnek, Pintér Sándort belügyminiszternek, Varga Mihályt pénzügyminiszternek, Benkő Tibort honvédelmi miniszternek, Bártfai-Mager Andreát a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek javasolta. A kormányfő felkérte Palkovics Lászlót nemzeti innovációs és technológiai miniszternek, Gulyás Gergelyt a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Rogán Antalt a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek, Trócsányi Lászlót pedig igazságügyi miniszternek. Nagy Istvánt agrár- és vidékfejlesztési miniszternek, Kásler Miklóst emberi erőforrásokért felelős miniszternek, Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminiszternek, Süli Jánost pedig a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszternek javasolta Orbán Viktor.

Az új kormányban nem tölt be államtitkári tisztséget Aradszki András, ugyanakkor az energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár ezúttal is érdi illetőségű szakember lesz, Kaderják Péter személyében – mondta el a térség újraválasztott országgyűlési képviselője. Hozzátette: jó érzésekkel távozik az államtitkári pozícióból, mert végrehajtották, amire vállalkoztak, például sikerült megvédeni a rezsicsökkentést és erősödött az ellátásbiztonság. Most egy nagy kihívás jön, a megújuló energiák integrálása a magyar áramtermelési és piaci rendszerbe, illetve a klímavédelem, ami más irányú felkészültséget is igényel – mondta, hozzátéve, hogy optimizmussal adja át ezt a pozíciót Kaderják Péternek.

A parlamenti ülésszak első fontos napirendjei között volt az alaptörvény hetedik módosítása, valamint a Stop, Soros! törvényjavaslat módosítása. Míg a kormánypártok úgy fogalmaztak, a módosítás jól szolgálja a magyar nemzet szuverenitását, az ellenzék több szempontból is bírálta a javaslatokat. Aradszki András Európa közös érdekének nevezte az illegális bevándorlás megakadályozását, kijelentette ugyanakkor, hogy az unió nem volt felkészülve ilyen nagy számú migráns érkezésére. - Számunkra a magyar polgárok védelme a cél, ezt kell még hatékonyabban képviselni – hangsúlyozta. Hozzátette: a javaslatnak az is az indoka, hogy kiderült, az illegális bevándorlás nem szervezetlen, nem spontán jelenség. Egyes szervezetek képesek több százezer embert eljuttatni egy olyan államtól, ahol létüket nem fenyegeti veszély. A módszerek, struktúrák, anyagi eszközök, tevékenységek egyre követhetőbbé váltak, a kormánynak pedig erre reagálnia kell. Az illegális bevándorlás forrása a terrorizmusnak – mutatott rá. A javaslat hatékonyan, világosan és egyértelmű szabályok mellett tudja szankcionálni az illegális bevándorlás elősegítését – tette hozzá.

Újságírói kérdésre az országgyűlési képviselő arról tájékoztatott, hogy reményei szerint még az idén elkészül a Vadlúd utcai csomópont. Tájékoztatása szerint a tervek készen vannak, a hozzás zükséges pénz is a rendelkezésre áll, azonban a “labda jelenleg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-nél pattog.”

Címkék