Megújul a tízéves Parkoló program

Megújul a tizedik születésnapját ünneplő, a hátrányos helyzetű gyerekeknek, fiataloknak ingyenes nyári elfoglaltságot biztosító Parkoló program: a tiniket nyári nyitva tartással várja minden hétköznap az ifiklub, a kisebbeknek pedig egyhetes, élményekben gazdag napközis tábort szerveznek július első hetében. Ez utóbbira jövő héten lehet jelentkezni.

Hasonló tartalmaink:

Budapesti kirándulások, interaktív élmények, mozizás, kézműveskedés, vetélkedők – ez vár az első-hatodik osztályos gyerekekre a Parkoló program július 2-ától 6-áig tartó nyári napközis táborában. Az öt nap a kultúra és a szórakozás jegyében telik majd a húsz gyermek számára, akiknek ez a napközi teljesen ingyenes lesz – az útiköltségtől a belépőkön át az uzsonnáig mindent a Szociális Gondozó Központ finanszíroz, az önkormányzat támogatásával – tudtuk meg Rákosi Aglájától, a program koordinátorától, aki elmondta azt is: az ötnapos, reggel nyolctól délután négyig tartó programra hátrányos helyzetű gyermekek jelentkezését várják.

A táborra jelentkezni június 18-22-e között, személyesen lehet, az Emma u. 8. szám alatt, hétfőtől csütörtökig fél tíz és délután négy óra, pénteken fél tíz és délután fél kettő között.

Ugyanitt várja a szünidőben az ifiklub a tiniket, június 18-tól augusztus 24-ig nyári nyitva tartással, fél tíztől délután négyig (pénteken fél kettőig). Helyi és környékbeli kirándulások, kézműves foglalkozások, játékok, sportolási lehetőségek, illetve egy egyhetes drámatábor is vár a tizennégy év feletti gyerekekre. (Tizennégy éves kor alatti diákokat szülői engedéllyel fogadnak.) A sok program mellett a hetedik-nyolcadik osztályos illetve középiskolás gyerekek részére kortárssegítő képzést indítanak a nyári szünetben. A foglalkozások kötetlenek – kivéve a kortárssegítő képzést –, nem kötelező mindennap részt venni rajtuk, ki-ki kedve szerint csatlakozhat akár egy-egy délelőttre, délutánra is.

A fiatalokat nemcsak programokkal, hanem frissítőkkel, harapnivalókkal is várják a  Szociális Gondozó Központ Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodájában (Emma u. 8., telefonszám: 06/23-362-240)

 

Címkék