Bravúr kellett volna a címmeccsen

Az esélyesebb Sam Eggington nyerte a Krämer Péter elleni párharcot az angliai Birminghamben rendezett profiboksz gálán. A tét nem volt kicsi, az IBO szervezet interkontinentális övéért szálltak ringbe a bunyósok szombat este.

Hasonló tartalmaink:

Az érdi Krämer „Kispapó” Péter (8 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség) másodjára lépett szorítók közé Angliában: néhány hónappal ezelőtt értékes döntetlent ért el egy manchesteri gálán. Azóta tovább fejlődött a mostani mérkőzés előtt még veretlen magyar sportoló, akinek fogyasztásra is szüksége volt az Eggington elleni csatához. „Nem ez az én súlycsoportom, de beugróként felkértek a címmeccsre, én pedig szerettem volna élni a lehetőséggel, így a 69,5 kg-os nagyváltósúlyig le kellett mennem.” ‒ nyilatkozta Krämer még az elutazása előtt.

A szombati gála főmérkőzésén aztán igyekezett bizonyítani az UBO középsúlyú Európa-bajnok ökölvívó, hogy megtartva veretlenségét újabb súlycsoportban legyen Európa-bajnok. A hazai pályán szerepelt Eggington (23 győzelem, 4 vereség) viszont nem volt könnyű ellenfél, eddigi mérkőzéseinek nagy részét megnyerte és nem ritkán kiütéssel. A helyszíni beszámolók szerint az első három menetben ennek megfelelően dominált is az angol, Krämer csak helyenként tudott betalálni. Ennek ellenére keményen bunyózva állta az erőteljes ütéseket, a negyedik menetben azonban a bíró beszüntette a mérkőzést és TKO-val Sam Eggingtont hozta ki győztesnek.

– A felkészülés nagyon jól sikerült. Remek kesztyűző partnereim voltak mind az edzőtársaim mind az edzőm személyében. A profi magyar bajnok Berki Fecóval is nagyon jókat tudtam készülni. Sajnos a meccs nem úgy alakult, ahogy terveztük. Elkövettem hibákat és az ellenfélről sem gondoltuk, hogy ennyire jönni fog. Ez kissé megzavart. A bíró a negyedik menetben beszüntette a mérkőzést, amit egyáltalán nem értettünk. Nem voltam megütve, sőt közel sem voltam hozzá, de a mérkőzésvezető közbe lépett. Mindegy, ez így alakult. Átértékelem a hibákat és a jó dolgokat. Kis pihenő jön most, aztán megyünk tovább. Köszönöm Flóris László edzőnek a felkészítést, Feja Tibor menedzsernek a lehetőséget, a rajongóknak, szurkolóknak pedig azt a sok szeretetet, amit tőlük kaptam és kapok most is ‒ értékelt Krämer „Kispapó” Péter a hazautazást követően.

 

 

Címkék