Biztonságban a világhálón

A biztonságos internet használatról tartott előadást egy törökbálinti iskolában az Érdi Rendőrkapitányság egyik Iskola Rendőre.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Rendőrkapitányság egyik Iskola Rendőre, Kovács Csaba r. főtörzsőrmester a törökbálinti Zimándy Ignác Általános Iskola felkérésére tartott prevenciós előadást az internetes zaklatás témakörében.

Négy osztályban, a tanulók szülei számára tartott előadás rávilágított arra, hogy veszélyben vannak azok a gyerekek, akik nem figyelnek oda a biztonságos jelszavak használatára és nem kellő odafigyeléssel jelölik be, vagy igazolnak vissza embereket a közösségi oldalaikon.

A biztonságos adatkezelés, jelszóhasználat és a védelem, valamint a technikai eszközökön végrehajtott beállítások jelentősége mellett az előadás kitért azokra a szülők által fokozott figyelemmel kísérendő jelekre is, amelyek utalhatnak arra, hogy gyermekük internetes zaklatással érintett.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a témában az alábbi ajánlásokat adja:

•        Ismeretlen feladótól érkező levelet ne nyissák meg!
•        Ne tegyenek fel magukról figyelemfelhívó, kihívó képet a világhálóra, mert ezekkel visszaélhetnek!
•        Mindig közepes vagy magas fokozatú biztonsági beállítást használjanak a böngészőben!
•       Válasszanak biztonságos jelszót! A kézenfekvő jelszavakat, például a saját nevet vagy a lakóhelyet nagyon egyszerű megfejteni. Ehelyett számok, betűk és írásjelek kombinációját ajánlott jelszónak használni!

(police.hu)

Címkék