Megvan az első

Már a második játéknapon megszerezte első győzelmét a Delta RSE Érd az NB II-es női röplabda-bajnokság Közép csoportjában. Dömötör-Mátrai Beáta együttese a Pécsi Horvát Iskola ellen győzött három játszmában.

Hasonló tartalmaink:

Egy héttel korábban a másik pécsi klub, a PTE-PEAC ellen mérkőzést még nem, csak szettet tudott nyerni a Delta Röplabda Sportegyesület hazai közegben. A második játéknapon azonban már teljes siker volt a csapat játékának jutalma.

A még mindig nagyon fiatal röplabdázókból álló keret a nyitó játékrészben mindössze tíz pontot engedélyezett ellenfelének, amely ellen korábban még nem lépett pályára sem bajnokin, sem kupasorozatban (25:10). A második felvonás is hasonlóan alakult az elsőhöz, ezúttal viszont aktívabban gyűjtötték a pontokat a Baranya megyeiek. Az érdi tigrisek újabb szettgyőzelme mégsem forgott veszélyben (25:17). A vendégek a harmadik etapban sem tudtak megújulni, az érdi tigrisek pedig nem is hagyták őket megfelelően kibontakozni.

A sikerre kiéhezett hazai egyeüselet az elsőhöz hasonlóan ezúttal is tizenöt pont különbséggel nyert, amellyel a bajnoki mérkőzést is behúzta (25:10). A 3:0-s sikerrel két forduló után egy győzelmet és egy vereséget számlál a Delta RSE Érd az NB II-es női röplabda-bajnokság Közép csoportjában.

NB II, Közép csoport, 2. forduló:
Delta RSE Érd – Pécsi Horvát Iskola 3:0 (10, 17, 10)
Delta: Darvas H., Végh A., Csörgi E., Laub R., Nagy B., Tombor Sz. Csere: Gál W. (liberó), Flach D. Hainzmann R., Baumann F., Tóth L., Jakab B. Vezetőedző: Dömötör-Mátrai Beáta.

Dömötör-Mátrai Beáta: “Jó hangulatú mérkőzés volt, ahol a technikai fölényünk megmutatkozott. Mindenkinek tudtam játéklehetőséget biztosítani, ami nagyon hasznosnak bizonyult. Örülök, hogy ezúttal nem csak részsikerünk volt, hanem a teljes mérkőzést kézben tartva nyerni tudtunk. Ebből szeretném, ha építkeznénk a további bajnoki párharcokra is.”

 

Címkék