Miláké az első arany!

Milák Kristóf nyerte az első magyar aranyérmet a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián. Az érdi úszó ezúttal 400 méter gyorsúszásban remekelt, 3:48:08-cal utasította maga mögé a mezőnyt. A finálé másik magyar versenyzője, Kalmár Ákos ötödik helyen ért célba.

Hasonló tartalmaink:

Buenos Airesben 79 magyar versenyez az október 6-18. között megrendezett III. nyári ifjúsági olimpiai játékokon, közülük az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna számít a csapat legfőbb aranyvárományosának. Az esemény hivatalos honlapja alapján 32 sportág 286 versenyszámában hirdetnek győztest, és 1250 érem talál gazdára. A szervezők több mint 200 ország közel 4000 sportolóját, sportvezetőjét várják az argentin fővárosba. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közlése szerint a magyarok húsz sportágban indulnak a 15-18 évesek vetélkedésén. Miután mindkét szakágban, a fiúknál és a lányoknál is érdekeltek, a legnépesebb csapat a strandkézilabdázóké (18) lesz, utánuk az atléták (16) és az úszók (8) következnek.

Utóbbiaknál Milák és Késely már a felnőtt mezőnyben is letette a névjegyét. Milák tavaly a budapesti világbajnokságon ezüstérmes lett 100 méteres pillangóúszásban, majd a korosztályos vb-n négy aranyérmet gyűjtött, idén pedig 200 méteren nyert Európa-bajnokságot a felnőttek között. Utóbbi Eb-n, Glasgow-ban Késely három gyorsúszó számban végzett dobogós helyen. A két úszó Buenos Airesben a magyar csapat eredményességének legfőbb záloga lehet, folytatva a korábbi hagyományokat.

A magyar csapat a korábbi két nyári ifjúsági olimpián – 2010-ben Szingapúrban és 2014-ben Nankingban – az országok közötti nem hivatalos rangsorban egyaránt a nyolcadik helyen zárt.

A ifjúsági olimpia részletes programjáról itt olvashat.

(Forrás: MTI, ÉrdMost, fotó: MOB/Szalmás Péter)

Címkék