“Európa utolsó mentsvára vagyunk”

“Európa léte a tét, de nem pusztán arról van szó, hogy az Európai Unió politikai szinten egyben tartható-e, vagy szétfeszítik belső ellentétei, hanem arról, hogy akarja-e Európa, hogy fennmaradjon az európai civilizáció, legalábbis az általunk ismert európai kultúra és civilizáció. Erre a jövőre esedékes európai parlamenti választáson kapunk majd választ,” mondta el többek között Bayer Zsolt előadásán szerdán este a Parkvárosi Közösségi Házban.

Hasonló tartalmaink:

A telt házas rendezvényen, amit az Érdi és a Pest Megyei Fidelitas szervezett, és amin a hallgatóság soraiban részt vett dr. Aradszki András országgyűlési képviselő, dr. Bács István alpolgármester, valamint számos önkormányzati képviselő, Bayer Zsolt elmondta, hogy az európai vezetők körében van egy olyan mainstream politika, mivel nincs munkaerő és nem születik gyermek, ezért az az egyetlen mód ennek a megoldására, hogy befogadja a menekülteket. A korlátlan migráció azonban meg fogja ölni az európai civilizációt.

“Az elmúlt öt évszázadban végbement egy fejlődés, ami rengeteg civilizációs, életszínvonalbeli előrelépést hozott, ugyanakkor ebben az ötszáz évben nagyon sok minden elveszett, emiatt alakulhatott ki az a helyzet, hogy ma az abnormalitás állhat győzelemre a világunkban,” mondta el Bayer Zsolt. “Ebben az ötszáz évben az európai ember elveszítette azt a három identitását, ami kell az emberségünkhöz, ami nélkül nem lehetünk emberi lények. Ha ezek az identitások valóban sikeresen elvesznek, akkor teljesen mindegy, lesz-e Európa,” tette hozzá, majd kifejtette, hogy a vallási, nemzeti és nemi identitásról van szó.

Bayer Zsolt ebből a helyzetből az egyetlen kiutat hazánkban és Közép- Kelet-Európában látja. “Európa lelke itt van,” emelte ki, majd azt hozta fel példaként, hogy ha Szerb Antal ma írná a Budapesti kalauzt Marslakók számára, akkor “ha ma egy Marslakó arra kérne bennünket, hogy mutassuk meg Európát, még meg lehetne neki mutatni Budapestet, Szentpétervárat, Varsót, Pozsonyt, Prágát és persze Érdet, de például Párizst már nem.”

(kép: Boros Sándor)

Címkék