Bayer Zsolt: Magyarország választás előtt

Tegnap este csordultig telt az érdi művelődési központ Bayer Zsolt író, publicista és Aradszki András, a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjének fórumán.

Hasonló tartalmaink:

A “Magyarország választás előtt” című esten Bayer Zsolt a választások előtt álló Magyarország jelenlegi helyzetét elemezte. A vendéglátók (a KÉSZ részéről Martinovich Zoltánné, valamint dr. Aradszki András országgyűlési képviselő) köszöntése után mintegy egy órán keresztül fejtegette a vendég, hogy mivel fog járni az, ha április 6-án nem megyünk el szavazni vagy ha át nem gondoltan voksolunk: “Ha mi nyerünk, ők eltűnnek. Örökre. Ha veszítünk, a gyermekeink, unokáink jövője vész el. Örökre.”

Mint mondta, bár sokan úgy látják, bonyolult, mégis nagyon egyszerű a képlet: “vagy ők, vagy mi”. A publicista  okfejtéséhez a földtörvényt hozta példának. Mint mondta, a szocialisták kormányzása alatt külföldiek felháborítóan olcsón jutottak földekhez, amelyen nem gazdálkodtak, elvéve ezzel a magyar gazdák elől a megélhetés lehetőségét. A Fidesz kormányra kerülésekor ez a helyzet megváltozott.  Bayer kiemelte: az Unió támadni fogja ezt a törvényt, de ez a törvény nem változhat meg. Ugyanakkor hangsúlyozta: aki az uniós tagság ellen, a kilépés mellett érvel, az gazember.

A publicista a Jobbik által szorgalmazott és hiányolt számonkéréssel kapcsolatban így fogalmazott: Magyarország jogállam, és ő minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy az is maradjon. Mint mondta, a kormány lehetőségei kimerülnek abban, hogy feljelentést tesz, ha visszaélés, törvénysértés gyanúját tapasztalja, de az ítélkezés a bíróság dolga, és ez így helyes.

Aradszki András, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltje arra hívta fel a figyelmet, hogy a magukat korszakváltónak nevezők elődei is “korszakokat váltottak”. “1919-ben, 1956-ban, 1968-ban, 1988-ban is. És jött Kun Béla, jött Kádár, majd az eladósodás, végül a fehér terrorral való fenyegetés. Milyen korszak váltást remélhetnénk tőlük ezúttal?”

Címkék