Öregdiák találkozó a Marianumban

Az iskola huszonöt évvel ezelőtti újraindulása volt az apropója annak a hosszú hónapok óta szerveződő, nagyszabású öregdiák találkozónak, amit végül az elmúlt a hétvégén tartottak meg a Marianum Általános Iskolában.

Hasonló tartalmaink:

Jóllehet a Marianum Általános Iskolában az idei tanév a jubileum jegyében zajlik, amit az esztendő során az intézmény végig rendhagyó programokkal ünnepel, mégis az egyik legjobban várt esemény a szombaton megtartott öregdiák találkozó volt, melyre az iskola valaha volt összes diákja meghívást kapott.

Főzőverseny, pingpong és teaház is várta a fiatalokat. De az iskolával kapcsolatos kvízjáték és koncert is volt a délelőtt kezdődő és estébe hajló rendezvényen.

A 2000-es évek elején elballagott és manapság már orvosként dolgozó Romics Zsuzsanna szintén jó szívvel emlékszik vissza a Marianumban eltöltött évekre. Mint mondja, bár tartotta a kapcsolatot a régi osztálytársakkal, egy ilyen nagyszabású találkozónak így is különleges hangulata van.

A második világháború utáni megszűnést követően, 1990-ben hetvenöt diákkal indult újra a tanítás a Marianum Általános Iskolában, a város máig egyetlen egyházi iskolájában. Takácsné Tóth Noémi, az intézmény igazgatója elmondta: nagyon sok minden történt ennyi idő alatt, de a folyamatos fejlődés vitathatatlan. Egyúttal a születésnapi tanév végéhez közeledve hozzátette: reméli, ahogy az elmúlt negyed század, úgy a következő huszonöt év is hasonlóan sikeres lesz.

Címkék