Közel 2,3 milliárd forint értékben fejlesztik az érdi óvodákat

A fejlesztésekre 2019 szeptemberéig kerül sor. Ezt dr. Bács István alpolgármester jelentette be a hétfőn kezdődő Óvodai Szakmai Napok megnyitóján. A városvezető elmondta, hogy március 2-án küldték be a fejlesztéseket és építéseket tartalmazó anyagukat az Emberi Erőforrások Minisztériumának, ahol várhatóan március 22-én a közigazgatási államtitkári értekezleten fogják jóváhagyni a tervezetet. Dr. Bács István ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a minisztérium megerősítését követően szinte minden óvoda részesül a fejlesztési pénzből.

Hasonló tartalmaink:

A részletekkel kapcsolatban az alpolgármester elsőként a Fácán közi óvodát emelte ki, amelyet a szakemberek szerint még az idén átadhatnak. – Minden erőnkkel azon leszünk, hogy még idén átadhassuk az új Fácán közi óvodát, problémát csak az jelenthet, ha a közműveket nem tudják időben bekötni a szakemberek – mondta az alpolgármester. A Fácán közi óvoda építésére 436 millió forintot tervez az önkormányzat, ebből 300 millió forint uniós forrás, a maradékot pedig a Modern Városok Program keretében finanszírozzuk.

Dr. Bács István alpolgármester az Óvodai Szakmai Napok megnyitóján arról is tájékoztatást adott, hogy szintén idén kezdik az építkezést a Búvár és a Burkoló utca között, ahol egyelőre egy négy csoportos óvodát terveznek, aminek Erdőszéle Óvoda lesz a neve. Az alpolgármester kihangsúlyozta, hogy az intézmény most; a legkorszerűbb feltételek szerint négy csoportnak épül, de a későbbiekben a demográfiai változások miatt bármikor bővíthető lesz, újabb négy csoportnak. A beruházás 416 millió forintba kerül.

Kétszázhatvan millió forintból újul meg a Tárnoki úti Napsugár Óvoda, amelyet évtizedek óta nem renováltak. A csoportszobákat felújítják, kibővítik, sőt még egy plusz emeletet is kap – folytatta az óvodafejlesztésekről szóló beszámolóját dr. Bács István alpolgármester. A Napsugár Óvoda új bútorokat és kerti játszóeszközöket is kap.

744 millió forintot szán a város a Kincses Óvoda felújítására és a mellette lévő Apró Falva Bölcsőde korszerűsítésére. Az alpolgármester elmondta, hogy az egyik legrosszabb állapotban jelenleg ez intézmény van, két csoportszoba most is használhatatlan az állandó beázások miatt. A jó idő beköszöntével el is kezdik a tető szigetelést, amire pályázat útján nyertek 250 millió forintot. A fennmaradó összeget a Modern Városok Programból teszi hozzá a város.

Az Aradi utcában találgató Pöttömsziget Bölcsőde harmincmillió forintos támogatásban részesül, plusz egy csoportszoba kerül hozzáépítésre az intézményhez.

A Tusculanum Óvodára 225 millió forintot fordítanak még az idén. Megújul a tető, kicserélik a nyílászárókat és  hőszigetelést is kap. Valamint egy energetikai pályázat sikere esetén (döntés március 22-én várható) kicserélnék a teljes fűtésrendszert, az elektromos hálózatot és a vizesblokkokat.

Százmillió forintot szánnak a Kisfenyves Óvodára, ahol energetikai korszerűsítések, nyílászáró csere, hőszigetelés és tetőcsere valósul meg.

Dr. Bács István alpolgármester végezetül cáfolta azokat a szülői értesüléseket, hogy az önkormányzat megszüntetné a Tállya utcai és a Tündérkert Óvodát. Az alpolgármester elmondta: szakmai álláspontjuk szerint célszerű volna a Tündérkert óvodát az Ófalusi óvodával egy új, korszerű épületben összevonni. A Tállya tagóvoda elavult épülete helyett egy újat építeni. Ez abban az esetben lehetséges, ha pályázati forrásokat nyer az önkormányzat. Mindenesetre mindkét óvoda (a Tündérkert és a Tállya utcai is) 40-40 millió forint fejlesztési támogatást kap, amit energetikai korszerűsítésre fordítunk – zárta szavai Bács István.

 

 

 

Címkék