A “Kutyaterápiás fejlesztés lehetőségei az óvodai integrálásban” címmel tartottak előadást tegnap délelőtt a Tusculanumi tagóvodában. Az eseményre az idén már tizenötödik alkalommal megtartott Óvodai Szakmai Napok keretében került sor.

Hasonló tartalmaink:

 

A kutyaterápiában rejlő lehetőségekkel illetve magával a kutyaterápia módszerével ismerkedhettek meg azok az érdeklődők, akik tegnap délelőtt ellátogattak a Tusculanumi Tagóvodába. Mint azt az intézmény vezetője elmondta, habár a kutyás terápiát elsősorban autista vagy egyéb hátrányossággal küzdő gyermekek fejlesztésére alkalmazzák, véleménye szerint az egészséges gyermekek számára is hasznos lehet.
Az evolúció során a kutyák alkalmazkodtak az emberhez és szociális viselkedési formákat vettek fel. A kutyák képesek például a testbeszéd megértésére, így pedig olyan gyermekekkel is képesek kommunikálni, akik nem beszélnek. Főként ezen tulajdonságai miatt veszik igénybe a kutya segítségét olyan esetekben is, amikor más fejlesztési módszerek eredménytelennek bizonyulnak.

 

Would you like to replay the video?

 

Emellett a szakemberek elmondása szerint, a kutyás terápiában részt vevő gyermekek önbizalma és komfortérzete is jelentősen megnő és egyúttal a magatartási problémáik is visszaszorulnak.

Címkék