Az új alpolgármesterekkel megerősödött a városvezetés – ezzel kezdte sajtótájékoztatóját T. Mészáros András polgármester. Simó Károly gazdasági, míg dr. Bács István jogi végzettséggel rendelkezik, mindketten jelentős eredményeket értek el a városfejlesztési munkálatok területén az előző években.

Hasonló tartalmaink:

A város vezetője hozzátette, a választási ígéretnek megfelelően folytatódnak a fejlesztések Érden, megépülhet a városban az új rendőrkapitányság, átalakítják az M7-es autópálya érdi csomópontját, ehhez kapcsolódóan pedig megépülhet a minden igényt kielégítő bevásárlóközpont is. Az oktatás terén is fejlesztések lesznek, a Vörösmarty Mihály Gimnázium is bővül majd a közeljövőben egy tornacsarnokkal. A továbbiakban is a lehető legtöbb uniós forrást igyekeznek a városba hozni a következő öt évben is – tette hozzá a polgármester.
Intézményfejlesztésekről már dr. Bács István alpolgármester beszélt  a tájékoztatón, elmondása szerint az új Gyermekjóléti Központ kiviteli tervei már készülnek, a fizikai megvalósítás várhatóan 2015 tavaszán elkezdődhet. Óvodák terén három intézmény esetében energetikai felújításokat tervez az önkormányzat, valamint két új intézmény létesítése is a tervek között szerepel.
A Batthyány 2020 programról már Simó Károly adott tájékoztatást, a gazdaságfejlesztési tervek között szerepel a kis- és középvállalkozások működési feltételinek a javítása. Ezenkívül nagyobb volumenű beruházások Érden történő magvalósítását is megcélozza a városvezetés, a munkahelyteremtés lesz az egyik legfontosabb szempont. Simó Károly alpolgármester a csatornázás “B” programjáról is beszélt, a házi átemelők finanszírozása mellett még több út és csapadékvíz-elvezetés is épülhet a városban. A műszaki előkészítés folyamatban van, jövő tavasszal pedig el is kezdődhetnek a munkálatok – tette hozzá az alpolgármester.
Would you like to replay the video?
Címkék