Névadójukra emlékeztek a szakiskolások

Pénteken délelőtt rendezték meg a Kós Károly Szakképző Iskolában a hagyományos Kós Napot. A szervezők minden évben igyekeznek színes programokat szervezni a tanulóknak, hogy mindenki megtalálhassa a kedvére valót. Idén is érdekes előadások és bemutatók várták a fiatalokat.

Hasonló tartalmaink:

Amióta felvette az intézmény Kós Károly nevét, azóta minden esztendőben tanítás nélküli munkanap keretében emlékeznek meg a névadóról. Az idei ünnepségre pénteken délelőtt került sor. A szervezők minden évben igyekeznek színes programokat szervezni a tanulóknak.

- Ilyenkor olyan programokat kínálunk, amelyek nem a száraz, tanórai negyvenöt perceket idézik. Tanulhatnak így is – például épp Kós Károlyról, aki 12. osztályban érettségi tétel  - mondta el Weszprémy Barna, az iskola igazgatója. Vendégeket is hívtak: Kéri Mihály festőművész, a Közgyűlés Köznevelési Bizottságának elnöke Kós Károlyról, Kubassek János, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója pedig Kőrősiről tartott előadást.

Az idei Kós Nap is remek hangulatban telt, és természetesen jövőre is megrendezik, a végzősöknek azonban már ez volt az utolsó Kós Napjuk. Számukra már a tanulásé a főszerep. Hamarosan megkezdődnek ugyanis az érettségik és a szakmai vizsgák, így a fiatalok már erre koncentrálnak.

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék