Egyelőre nem épül hulladékfeldolgozó-üzem Érden

A Közgyűlés május 28-ai ülése napirend előtt díjátadásokkal kezdődött, majd egy hulladék-feldolgozó üzem létrehozására korábban kiírt pályázat elbírálásáról döntöttek a képviselők. Ezután következtek a beszámolók, majd a köznevelési intézmények üzemeltetésével kapcsolatban szavaztak a jelen lévők.

Hasonló tartalmaink:

Az Év Családja Díjat a Komáromi család vehette át, ezután pedig az Érdi Sport Díjat Romics Ervinnek, az Érdi VSE elnökhelyettesének adományozta a testület, és végül az Érd Közbiztonságáért és Tűzbiztonságáért Díjat Pálházy Imre, az Érdi Polgárőrség alelnöke kapta. A folytatásban tájékoztatók hangzottak el, többek között az Érd ófalusi artézi kút üzemeltetési jogának megszerzéséről volt szó, hiszen az önkormányzat látná el a jövőben ezeket a feladatokat.

Az önkormányzat egy hulladék-feldolgozó üzem létrehozására írt ki korábban egy pályázatot, ennek az elbírálásáról döntöttek a képviselők. Egy pályázat érkezett, azonban ezt elutasította a testület. Az új hulladékkezelési technológiát alkalmazó hulladék-feldolgozó üzem létrehozása céljából kiírt pályázatot eredménytelennek nyilvánították, a közgyűlés felkérte a létrehozott munkacsoportot, hogy az értékelés során felmerült szempontokkal kiegészített pályázati kiírás szövegét készítse elő a Közgyűlés soron következő ülésére, újabb pályázat kiírása céljából.

Az önkormányzat tulajdonában lévő cégek 2014. évi egyszerűsített beszámolóit is elfogadta a testület, az Érdi Városfejlesztési Kft. pozitív mérlegének köszönhetően a megmaradt összegből életmentő készüléket vásárol a város a Gárdonyi Tanuszodába.

Határoztak az érdi köznevelési intézmények üzemeltetésének ügyében is. A közgyűlést megelőzően a kulturális és oktatási biztottságban született az a döntés, hogy miután a nevelési feladatokat már korábban átvette a KLIK a várostól, azt a javaslatot teszik, hogy a az üzemeltetési feladatokat is vegye át az intézményfenntartó. A közgyűlés ülésén Simó Károly alpolgármester (Fidesz-KDNP) emlékeztetett: évente saját forrásból több mint 430 millió forintot biztosít az önkormányzat ezekre a feladatokra.

Rendben zajlik a német nemzetiségi óvoda kialakítása a Riminyáki úton. A közgyűlés most a köznevelési szerződés megkötésére vonatkozó javaslatot fogadta el.

Tekintse meg összefoglalónkat!

Would you like to replay the video?

Címkék