Figyeljünk Bakura!

Ma kezdi meg szereplését az 53 kilogrammos női birkózóknál az Érdi Spartacus versenyzője Dénes Mercédesz, az I. Európa Játékokon, Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban.

Hasonló tartalmaink:


Dénes Mercédesz elmondta, hogy mivel nemrég váltott súlycsoportot, ezért az Európa Játékok amolyan szintfelmérőnek felel meg számára. – Nagyon örülnék egy éremnek, de rossz időpontban van a verseny, hiszen nemrég kezdtük meg az alapozást a szeptemberi világbajnokságra – tette hozzá. 2014-ben az érdi birkózót választották az év női sportolójának.
Arra a kérdésre, hogy mi motiválja, azt mondta: „Az a bizonyos ötkarika, és az, hogy a most kezdő, fiatal birkózólányoknak meg lehessen mutatni, hogy igenis van jövője a magyar női birkózásnak – a nemzetközi mezőnyben nem vagyunk lemaradva, így példát akarok mutatni a fiatalabbaknak. Engem motivál, hogy mások ennyire bíznak bennem.”
Dénes Mercédesz természetesen eljátszott a gondolattal, hogy ott lesz a 2016-os Rio de Janeiroban rendezendő olimpián, így azzal is, hogy ott a dobogón állhat, bár úgy gondolja, hogy a 2020-as tokiói olimpia lesz számára az igazán eredményes. Hajrá Merci!

Az Európa Játékokon később még az Érdi Úszó Sport Kft. két versenyzője, Sós Dániel és Tekauer Márk is megméreti magát, míg az Érdi VSE neveltje, a tollaslabdázó Sárosi Laura – aki már egy ideje a pécsi MultiAlarm SE csapatát erősíti - is bizonyíthat.

Címkék