Újra üzemel Ófaluban a kút

Két hét után újra üzemel az ártézi kút Ófaluban. Az elmúlt időszakban karbantartási munkálatokat végeztek a hideg és meleg vizes kutakon egyaránt. Péntek délelőtt azonban ismét megnyitották a vizet. A részletekről Antunovits Antal, önkormányzati képviselő tájékoztatta az Érd Tv híradóját.

Hasonló tartalmaink:

A Molnár utcában található hideg és meleg vizes kutak látják el az ófalusi vízvételező helyet, amelyet két héten keresztül nem tudtak használni az érdiek, hiszen karbantartási munkálatokat végeztek a szakemberek. Az önkormányzat a Thermál Hotel bezárása óta azon dolgozott, hogy zavartalanul, jó minőségben jussanak vízhez mindazok, akik használni kívánják a kutat. A régi tulajdonos több mint 10 éve végezte el azokat a karbantartási munkáltatokat, amelyekre szükség van egy-egy ilyen kút üzemeltetése során.

Antunovits Antal hozzátette, az önkormányzat szeretne hosszútávon jó minőségű vizet biztosítani az itt élőknek, ennek érdekében számos vizsgálatot is elvégeznek a hideg és meleg vizes kutakon egyaránt.

A kifolyó víz hőmérséklete egyelőre hűvösebb a megszokottnál.

A közegészségügyi szervek bevizsgálták a vizet, az minden elvárásnak megfelel, azonban még várni kell a vételezéssel, hiszen a víznek kell egy kis idő amíg teljesen letisztul – tette hozzá a képviselő.

Would you like to replay the video?
Címkék