Átfogó fejlesztési koncepcióról döntött a Közgyűlés

A Modern Városok program keretében igénybe vehető 40 milliárd forint kormányzati támogatás  fejlesztésekre vonatkozó átfogó koncepciójáról szavazott a közgyűlés, amely többek között gazdaságfejlesztésről, intézményfejlesztésről és közlekedésfejlesztésről szóló elképzeléseket is tartalmazott.

Hasonló tartalmaink:

A szeptember 24-ei közgyűlésen 30 napirendi pontot tárgyaltak a képviselők. A testület elé került az a tájékoztatócsomag, amely a város rövid-, és középtávú fejlesztéseit tartalmazza. Mindez a Modern Városok program keretében valósulhat meg, hiszen a következő öt évben összesen 40 milliárd forint kormányzati támogatást vehet igénybe a város a tervek megvalósítására. Most egy, a fejlesztésekre vonatkozó átfogó koncepcióról szavazott a közgyűlés, amely gazdaságfejlesztésről, intézményfejlesztésről és közlekedésfejlesztésről szóló elképzeléseket tartalmazott.

A köztemetők fenntartásáról, rendjéről és üzemeltetéséről szóló önkormányzati rendeletet is módosította a közgyűlés. Ez a módosítás egyes temetői szolgáltatások estében 8-10 %-os áremelkedést jelent, amit a Jobbik és az MSZP-DK-EGYÜTT közgyűlési frakció sem támogatott. Bács István alpolgármester (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy vannak olyan temetkezési formák is, amik csökkentek. A temető felújítási munkálatai is folyamatban vannak – tette hozzá Bács István – egy új szórókutat hoznak létre és folyamatosan újítják fel az urnasírfalat és a kerítést is a temető körül. Halottak napjára pedig megnyitnak egy új gyalogos kaput is – hangsúlyozta az alpolgármester.

Az Ifjúsági Önkormányzat  Alapokmányának a módosítása is megtörtént a csütörtöki közgyűlésen. Erre azért volt szükség, mert a diákoknak az volt a kérése, hogy a korábbi szabályozással ellentétben ne egy, hanem két diákalpolgármestert választhasson az érdi ifjúság szeptember 30-án szerdán. Erről egy hosszabb vita alakult ki a közgyűlésen, ugyanis az MSZP-DK-EGYÜTT frakció szerint erről a kérdésről a diákoknak kellett volna a választásokat követően dönteni.

A közgyűlés végén személyügyi kérdésekben, továbbá díjak adományozásáról zárt ülésen döntöttek a képviselők. 

 

Would you like to replay the video?

Címkék