100 új férőhellyel bővülne a megújuló Kós Károly Szakképző Iskola

Két-három osztállyal bővülne a Kós Károly Szakképző Iskola, ami a tervek szerint 2017-ben teljesen megújul. A szakképzési centrumként is működő intézmény nemcsak az érdi és a szomszédos település fiataljainak, hanem az egész járásban élő diákoknak jelentene egy szakmai bázist, ami Pest megyében is példaértékű volna.

Hasonló tartalmaink:

A terveket szerda délelőtt T. Mészáros András polgármester mutatta be a sajtónak. Az elképzelések szerint megtartanák a főépületet és a tornateremet úgy, hogy azt aulaként hasznosítanák a jövőben. Az iskola új tantermekkel, új tornacsarnokkal és egy új, önálló műhelyházzal bővülne.

Jelenleg az iskolának nagyon kevés parkolója van, ezért annak kapacitását is 46 új hellyel növelnék az ingatlanon belül.

A minél magasabb színvonalú szakképzés céljából az elhatározás szerint 4 db tanműhely jönne létre mintegy 300 négyzetméteren, amelyekhez tartozna öltöző, vizesblokk, raktár is. Valamint ugyanitt étterem, főzőkonyha, s tanétterem is kialakulna a leendő cukrász és szakács szakmát tanuló diákok számára.

A Kós Károly Szakképző Iskola egy új nyugati szárnnyal bővülne, amiben egy új, térszint alá süllyesztett, 3 részre osztható tornacsarnokot építenének.

Az új épületben kapna helyet nyolc új tanterem, egy nyelvi és egy informatikai terem, a könyvtár, az irodák, a tanári és az orvosi szoba is.

A polgármester rámutatott, hogy a fejlesztés által lehetőség volna a városközponti sétány folytatására, így a Főtértől egészen az Érd Arénáig kiépítenék a gyalogos és kerékpáros utat, úgy, hogy az iskolai élet végre méltó módon bekapcsolódna a város központjába.

Címkék