Az év családja

Az ötgyerekes Kardos család kapta az érdi “Év Családja Díjat”. Az elismerést T. Mészáros András polgármester, a csütörtöki közgyűlés előtt adta át a házaspárnak és a gyerekeknek. 

Hasonló tartalmaink:

Az „Év Családja Díj” annak az Érden élő családnak adományozható, amelynek tagjai mindennapi életükkel, munkálkodásukkal, gyermekeik nevelésével, taníttatásával, családtagjaik gondozásával, közéleti szerepvállalásukkal is példaként állíthatók a város közössége elé. Az elismerés odaítéléséről április ülésén döntött a képviselő-testület, a  Szociális és Egészségügyi Bizottság javaslata alapján.

kardosnegykKardos Botond Szabolcs és Kardosné Gyurkó Katalin érdi otthonukban 5 gyermeket nevelnek.

Az édesapa okleveles villamosmérnök, jelenleg szoftverfejlesztőként dolgozik. Számára a családja a legfontosabb az életben. Hűséges társ, igazi nagybetűs APA, aki ha kell a függvényeknél segít, ha kell nyelvet tanul a gyerekekkel vagy a Linuxot magyarázza lelkesen. De megérti azt is, ha a kiskamaszoknak magányra van szükségük. Az is előfordult, hogy jó mérnökként a gyerekeket csökkenő sorrendben sorakoztatta a fogmosáshoz. Érték számára a család és a szolgálat, ezért minden erejével segít, hogy felesége önkéntes tevékenységet végezhessen.

Az édesanya, Kardosné Gyurkó Katalin évekig tevékenyen vett részt a közel tíz éve működő Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesületének munkájában, de nem riadt vissza az országos feladatoktól sem: a Nagycsaládosok Országos Egyesületének főtitkára volt, az áprilisi tisztújító közgyűlésen pedig az egyesület elnökének választották. Munkájáért 2014-ben Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetésben részesült.

Saját gyermekeik: Bendegúz 14 és fél, Luca 13, Benedek 11 éves, az ikrek egyévesek. A három nagyobb testvér az Apróforrás Néptáncegyüttesben táncol Százhalombattán, tavaly bejutottak a Fölszállott a páva tehetségkutató verseny középdöntőjébe. Egy piliscsabai vendég kislány, Boglárka is velük él hétfőtől péntekig, hogy Érden folytathassa úszó edzéseit. A család a nagyszülők gondozásában aktívan részt vesz, Kata édesanyja is velük lakik.

A Kardos család tagjai a maguk csendességében teszik a számukra magától értetődő feladatukat. Mindennapi életükkel, munkálkodásukkal, gyermekeik nevelésével, taníttatásával, közéleti szerepvállalásukkal is példaként állíthatók a város közössége elé.

Címkék