Kemény négy nap után

A Delta RSE Érd 16 éves strandröplabdázója, az U19-es korosztályban válogatott Tátrai Nikolett kemény hosszú hétvégén van túl, hiszen négy nap versenyzés van mögötte.

Hasonló tartalmaink:

Az érdi Tátrai Nikolett válogatottbeli társával, Tóth-Lakits Petrával közösen bejutott a magyar női strandröplabda-bajnokság tizenhatos döntőjébe, amelyet a Margitszigeten rendeztek. Tátraiék a bekerülő párosok között utolsók voltak, és az első mérkőzésükön 39 perc alatt két szettben (21:17, 21:11) kikaptak az Ancsin Kitti, Császár Norina párostól. Ez után viszont a 13. helyért rendezett négy mérkőzés közül a Harmat Borbála, Papp Dóra Lujza kettőst drámai, 58 perces találkozón 2:1-re győzték le (21:16, 15:21, 16:14), így a kilencedik helyért folytathatták, ahol már az ob-t negyedik helyen záró Szabó Dorottya, Tóth Eszter páros túl nagy falatnak bizonyult, de első felnőtt országos bajnokságukon a kilencedikek lettek.

A kétnapos ob-t követően ugyancsak a Margitszigeten rendezték a nemzetközi versenyt, a MEVZA-kupát az U18-as és U20-as lányok és fiúk számára, amelyre hét ország sportolói érkeztek. Itt Tátrai és Tóth-Lakits a Mitter–Siegl osztrák, majd a Grossman–Rosner izraeli kettőst is 2:0-ra győzték le, míg a Gostincar–Kobilca párostól két játszmában kaptak ki. A négyes csoportjukból második helyen a helyosztókon kaptak további lehetőséget, ahol az 5-8. helyért folyó küzdelemben az Erteltova szlovén testvérpár fordulatos meccsen győzte le őket 2:1 arányban. A hetedik helyért nem rendeztek mérkőzést, így a Köchl–Triendl osztrák párossal holtversenyben lett a magyar korosztályos válogatott duó a hetedik helyen végzett.

Vasárnap pedig jött a harmadik nagy megmérettetés, az Utánpótlás Kupa, ahol korábban már egy ezüstérmet begyűjtöttek Tátraiék, ám itt már több érdi egység is szerepelt, hiszen a Laub Regina–Veress Kata, illetve a Horváth Réka–Király Olívia párosok is beadták nevezésüket az U20-asok közé. Tátraiék végül az 5. helyen zártak, miután csoportjukból továbbjutottak, de a négy közé kerülésért 2:0-ra kaptak ki a Kemenczei-ikrektől. A másik két érdi duó két-két vereség után egyaránt a 13. helyen végzett.

A strandröplabda országos bajnokság döntője után a Magyar Röplabda Szövetség elbúcsúztatta a honi és pláne az érdi röplabda egy ikonikus alakját, Dömötör-Mátrai Beátát, a Delta RSE Érd vezetőedzőjét, akinek az idei volt az utolsó strandröplabda-bajnoksága, amit végül nem tudtak befejezni. Az érdi vezetőedző korábban teremben ötször, strandon háromszor volt magyar bajnok, míg tavaly a címét idén megvédő Lakatos Eszter, Lutter Enikő páros mögött szerzett ezüstérmet. Dömötör-Mátrai Beáta korábban elmondta, hogy természetesen a Deltánál ugyanúgy dolgozik tovább, sőt még azt sem zárta ki, hogy a jövőben az érdi strandröplabda-párosok munkájába is besegít.

Címkék