Az NB II-ben indulnának

Hétvégén a Testnevelési Egyetemen kezdi meg a bajnokságot a Delta RSE Érd csapata, amely az ifjúsági B-válogatottal és a Nyíregyházával küzd meg az első fordulóban.

Hasonló tartalmaink:

Remek nyáron van túl a Delta RSE Érd, hiszen a teremröplabda szezon után U14-ben és U18-ban is indultak versenyzők a strandon, sőt az U18-as párosoknál másodikak is lettek. Tátrai Nikolett már az U19-es válogatottba is bekerült, továbbá négy U14-es játékos is a korosztályon nemzeti csapatot erősíti.

A Delta augusztus közepe óta edzőtáborral készül a hétvégén kezdődő szezonra. Érkezett a csapatba Dalos Boglárka az UTE-tól és Mező Flóra a Budaörstől, ők egyaránt a gyermek korosztályban lesznek érdekeltek.

Hallgassa meg Dömötör-Mátrai Beátával, a Delta RSE Érd vezetőedzőjével készült interjúnkat.

Már tavaly is a Delta adta az első osztályban szereplő TF felnőtt röplabda csapatának utánpótlás bázisát, s ez idén is így lesz, amely az ifjúsági játékosoknak nagy előrelépést jelent, ám a gárda jövőre már az NB II-ben indulna. A Delta kilencedik évadát kezdi meg az országos utánpótlás küzdelmekben, míg ötödször szerepel a régiós bajnokságban. Mint Dömötör-Mátrai Beáta elmondta, tavaly mindenhol előreléptek, a minik megnyerték az országos bajnokságot, az ifik pedig 13. helyen végeztek.

Ezúttal öt korosztályban vesz részt a gárda: a gyermek, a serdülő és az ifi ob mellett a régiósban az U14-esek szerepelnek, valamint az úgy nevezett nyílt kategóriában az U18-as vagy annál idősebbek. A Delta RSE tavaly megnyerte a régiós sorozatot az U18-asoknál.

A magyar női felnőtt röplabda-válogatott már tavaly nyáron, s idén is rengeteget készült Érden, s itt játszotta a hétvégi Európa-bajnoki selejtezőit is. A mérkőzések mellett a Delta RSE Érd fiatal sportolói is a válogatott segítségére vannak, de a válogatott szereplése miatt sokan jelentkeztek a csapathoz, hogy Érden röplabdáznának.

Fotó: Delta RSE Érd facebook oldala

Címkék