Jobban oda kéne figyelnünk egymásra!

Karácsony ide vagy oda, azt gondolja az ember, hogy ilyenkor az emberek jobban figyelnek egymásra. Azonban az a közöny, amivel csütörtök este épp Érd egyik alpolgármestere találkozott, sokakat megdöbbentett.

Hasonló tartalmaink:

Simó Károly alpolgármesterről köztudott, hogy szeret futni. Csütörtök este is kedvenc sportjának hódolt az érdi gáton, amikor már épp befejezni készült a futást, valami mégis azt súgta neki, hogy még ne hagyja abba. Valószínűleg ezzel a cselekedetével egy ember életét mentette meg.

Az alpolgármester a Facebbokon arról ír, hogy mire az autójához visszaért nagyon fázott, meg volt izzadva a futástól, alig várta, hogy hazaérjen, amikor észre vett egy  taxist a volt szálló bejárat előtt keresztben, járó motorral. Majd ahogy sétált az autójához, meglátott valami sötétet a lépcsőkön, közelebb lépve látta csak, hogy egy ember feküdt a hátán a hideg csempén, kezei felemelve, mintha elvágódott volna. Megrázta, de nem reagált, a szeme is le volt hunyva. Ekkor odarohant a taxishoz, bekopogott az ablakon, hogy jöjjön gyorsan segítsen, mert nagy darab emberről van szó. Ezután nagyon furcsa dolog történt, mert a taxis elég kelletlenül lépett oda és miközben az alpolgármester próbálta felemelni a férfit, kérte, hogy az hívjon segítséget. Miután ez megtörtént, a taxi sofőr  idegesen elengedte az embert, közölte, hogy erre nincs ideje, odasétált az autójához, beült és elment.

Simó Károly kétségbeesetten  kiabált utána, hogy ne hagyja magukra, de az se szó se beszéd, lelépett a helyszínről. Az alpolgármester végül a polgárőröktől kért segítséget, akik elmondása szerint nagyon készségesek voltak.

Hazafele az alpolgármester a Budai úti taxis droszt fele vette az irányt és odamentem a taxishoz, aki faképnél hagyta. A cserbenhagyó éppen az egyik kollégájával egy laptopon valamilyen programot nézegetett nevetgélve. Megkérdezte tőle, hogy mégis hogy gondolta ezt, hogy otthagyja?! A válasz az volt: részeg volt az ember, meg különben is neki orvosi papírja van róla, hogy gerincsérve van!

Az alpolgármester ezután megdöbbenve csak azt kérdezte, hogy ha a terv szerint csak egy kört fut a gáton és a második félkört nem teszi rá hirtelen felindulásból, akkor lehet, hogy ott fagy meg reggelig az ember a lépcsőn?
S mi van ha nem részeg, hanem tényleg rosszul lett? Akkor mindenki elmegy egy földön fekvő ember mellett?!

FIGYELJÜNK JOBBAN EGYMÁSRA! ÉS NE CSAK KARÁCSONYKOR!

Szociális Gondozó Központ:
Intézményvezető: 20/231-6273
Utcai szoc. munkás: 20/376-5363
Krízis koordinátorok: 20/576-9021; 20/949-5477
Gyermekjóléti Szolgálat: 20/231-8561
Mentő: 30/466-0074
Polgárőrség: 30/621-2596
Hajléktalanszálló: 20/336-8773
Érdi Vöröskereszt: 70/933-8306

Címkék