Tűzifa és rendkívüli támogatás

A fűtési szezon végéig igényelhető a tűzifa-támogatás az önkormányzatnál: akik még nem kérték és kapták meg ezt a támogatást, és megfelelnek a feltételeknek, élhetnek e lehetőséggel. Mint Simó Károly alpolgármestertől megtudtuk: azok, akik már kaptak tűzifát, de krízishelyzetbe kerültek, rendkívüli települési támogatásért folyamodhatnak az önkormányzathoz.

Hasonló tartalmaink:

A vonatkozó helyi rendelet szerint „Rendkívüli települési támogatás állapítható meg különösen annak a rászorulónak, aki létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint időszakosan vagy tartósan létfenntartási gonddal küzd.” A támogatás összege függ az élethelyzettől és a jövedelemtől.

Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése múlt év végén alkotott rendeletet a tüzelőtámogatásról, mely igénylését a a Polgármesteri Hivatal Humán Irodájának Szociálpolitikai és Egészségügyi Csoportjához kell benyújtani. A fűtéshez való segítséget október 15-e és április 15-e között egy alkalommal kérhetik a rászorulók.

A támogatásra való jogosultság feltétele, hogy a kérelmet benyújtó háztartásában az egy főre jutó jövedelem nem haladhatja meg a rendeletben előírt összeget. Ez egyedül élő személy esetében 71.250 Ft, kétszemélyes háztartás esetén 57.000 Ft, míg a három és ennél többszemélyes háztartás esetén 42.750 Ft.

Simó Károly elmondta, hogy a támogatást kétféle módon lehet igényelni. Természetbeni juttatásként egy kaloda tűzifa jár, készpénzben pedig 28.000 forinthoz lehet hozzájutni.

A Szociálpolitikai és Egészségügyi Csoport Érden a Budai út 8. földszintjén található. Telefonos elérhetősége: 06 23 522 318.

Címkék