Már küzdelemben is

Az Érdi Shaolin Wushu és Sportakrobatikai Sportegyesület kilenc sportolója vett részt a Szigetszentmiklóson, az Acélököl SE által szervezett shaolin stílusbajnokságon, ahol az ÉSWS SE ezúttal nem csak formagyakorlatban, hanem küzdelemben is indított versenyzőt.

Hasonló tartalmaink:

Tíz egyesület közel száz indulója vett részt a szigetszentmiklósi házibajnokságon, amely az érdieknek rutinszerzés és gyakorlási lehetőség volt a május 13-án rendezett Chan Wu magyar bajnokságra. Éppen ezért Balogh Péter, az egyesület elnöke ezúttal csak azokat a versenyzőket vitte magával, akikről úgy érezte, szükség van még a tapasztalatgyűjtésre, ennek okán például Mák Attila, Veres Mátyás, Bereczki András, Balis Attila, Broszman Benedek, Broszman Bertalan vagy éppen Magyari László sem volt ott a legutóbbi versenyen, de így is szép, kilencfős sportolói delegáció utazott át Érdről.

– Remek alkalom volt arra, hogy a kezdőink nagyobb rutint szerezzenek a nagyobb versenyekhez és megnézzük, hol tartunk. A tradicionális shaolin és a modern wushu stílusban versenyeztünk formagyakorlatban, illetve Orosz Bence light contactban mutatkozott be, ellenfele egy meghívott mezőtúri versenyző volt, aki rutinos versenyzőnek számít, legalábbis Bencéhez képest. Bár egyhangú pontozással Bence kikapott, de a mérkőzés képe azt mutatta, hogy a gong pillanatában is támadott, nem adta fel, nem ijedt meg a feladattól, hanem odaállt és megpróbálta legyőzni az ellenfelét. Ritka az, hogy egy edző elégedett a vesztett mérkőzéssel, de most ez a helyzet. Elsőre nem egy rossz teljesítmény – fogalmazott Balogh Péter, az ÉSWS SE elnöke.

Az eredményekre sem lehet panasza az egyesület vezetőjének, hiszen Srágli Liliána egy arany- és három ezüst-, Pozsgai Luca egy arany-, két ezüst-, egy bronz-, Müller Hargita két ezüst-, Bogó Rebeka egy arany-, egy ezüst-, Varga Levente két arany-, Varga Zsombor két ezüst-, egy bronz-, Pozsgai Eszter egy ezüst-, Becságh Boglárka pedig egy arany- és két ezüstérmet szerzett formagyakorlatban, míg küzdelemben hosszú idő után volt ismét versenyzője az érdieknek, Orosz Bence pedig végül ezüstérmesként zárt.

– Bogó Rebeka teljesítménye nagyon meggyőző és stabil az utóbbi időben. Pozsgai Eszter – Luca anyukája – számomra azért kiemelkedő, mert ahogyan legyőzi önmagát, és azért versenyez, hogy ezzel is biztassa gyerekét, az egy nagyon szép teljesítmény – jegyezte meg a klub vezetője.

Az ÉSWS SE nem csak versenyzőivel, hanem bírókkal is segítette a viadal menetét, így formagyakorlatban Baloghné Osvald Nikoletta, Kappel Tímea és Wágner Nikolett, míg küzdelemben dr. Kollár György bíráskodott.

Az Érdi Shaolin Wushu és Sportakrobatikai Sportegyesület legközelebb május 13-án méreti meg magát a Chan Wu magyar bajnokságon.

 

Címkék