Nem lett döntő…

Rómában, a Sette Colli (Hét Domb) nemzetközi versenyen volt érdekelt az érdi úszók felnőtt versenyzője, Joó Sára.

Hasonló tartalmaink:

Az olasz fővárosban tartott viadalon több mint harminc ország képviselte magát, így a magyarországi elit mellett a világ élmezőnye is érdekelt volt.

A viadal előtt ezt nyilatkozta az ÉrdMost.hu-nak:

– Nagyon erős lesz a mezőny. Azért is küzdenem kell, hogy a tizenhat közé bekerüljek, mert itt van A- és B-döntő is. Azon leszek, hogy minél jobbat ússzak reggel. Már az ausztrálok és a japánok is itt vannak, szóval elég nívós verseny lesz. Örülök, hogy mehetek. Kíváncsi leszek, mit tudok összehozni – mondta Joó Sára.

Aztán  kemény mezőnyben három számban indulva nüánszokkal maradt le a legjobb tizenhatba jutástól. 50 háton – ahol van esélye a vb-szereplésre – négy és fél tizeddel elmaradt a debreceni ob-n nyújtott teljesítményétől (0:29,42) és 19. helyen végzett. 50 pillangón 0:27,54-es idővel 18. helyen zárt, 100 m gyorson pedig 17. helyen végzett 0:55,90-es idővel.

Joó Sárának 50 méter háton van egy fél-kvótája a budapesti felnőtt vizes-világbajnokságra, hiszen a debreceni ob után a Budapest Openen is megelőzte azt az egri Burián Katalint, aki még kiüthette volna őt. Ám miután Joó Sára nem tudta ledolgozni Rómában a Hosszú Katinkával szemben fennálló négy tizedes hátrányát, így csak július 5-én derül fény arra, hogy ott lesz-e a fővárosban tartott világbajnokságon, hiszen erről majd Hosszú Katinka dönt a nevezések leadásakor.

Címkék