MILÁK EZÜSTÉRMES!!!!! (plusz videók)

 ÚRISTEN!! ILYEN NINCS!!! Már az bravúr, hogy 17 évesen valaki világbajnoki döntőt úszik, úgy hogy kétszer javítja meg a junior világcsúcsot, egyszer az országos csúcsot, de Milák még egyszer junior rekordot és hazai csúszot úszott, ugyanis 50.62-vel érte a falat, ezzel ezüstérmet szerzett az amerikai Caeleb Dressel mögött!

Hasonló tartalmaink:

0:51.49 (egyéni csúcs). 0:51.23 (junior világcsúcs). 0:50.77 (országos csúcs, junior világcsúcs. 0:50.62 (junior világcsúcs, országos csúcs) – ezek Milák Kristóf idejei, amikkel ezüstérmes lett a budapesti vizes-világbajnokságon!!!

Az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft. 17 éves tehetsége az ifi-Európa-bajnokságon javította meg a debreceni ob-n úszott idejét. Ezzel, na meg azzal, hogy a Hajdúságban legyőzte Cseh Lászlót kijutott a budapesti felnőtt vizes-világbajnokságra. Aztán ott az előfutamban ötödikként jutott tovább a július 28-i első junior világcsúcsával. Ez a rekord viszont tiszavirág életű volt, merthogy délután további majd’ öt tizedet javítva harmadik helyen került a döntőbe az amerikai Caeleb Dressel és a brit James Guy mögött.

A fináléban ott volt még a szingapúri olimpiai bajnok, Joseph Schooling, a francia Mehdy Metella, Cseh László, a kínai Li Csu-hao és az ausztrál Grant Irvine.

A döntőben aztán a hármas pályán volt érdekelt Milák, aki mellett a legjobb idővel rendelkező Dressel úszott.

Milák csupán hatodikként fordult, de őrületes második ötvennel és jobb benyúlással szerzett ezüstérmet Dressel mögött!!!

Nézze meg ITT mit mondott Milák Kristóf a célba érkezést követően! És nézze meg ITT mit mondott Selmeci Attila tanítványa sikeréről.

„Nem jut el az agyamig, nem tudom felfogni. Azt hittem, hogy… Nem tudom, mit hittem. Szoknom kell ezt az érzést, ezt a tudatot, de sajnos a tökéletes úszás így sem sikerült. Így lett ez. Még egy egyéni csúcs. A forduló borzasztó volt, a kidelfinezésnél olyan hullámokat kaptam Dresseltől, hogy hihetetlen. Amikor láttam, hogy sikerült feljönnöm rá, nagyon megörültem. Nem gondoltam volna, hogy a többiek így mögöttem voltak.” – fogalmazott Milák a közmédiának.

„Borzasztóan kemény munka, főleg a probléma után nehéz volt visszaállni,de ez sikerült és ennyi. Ennyit sikerült edzeni.” – reagált az M4 Sport azon felvetésére, hogy tavaly ősszel több hónapot ki kellett hagynia szívproblémák miatt.

„A 200 a kedvencem, lehet, hogy ha úszhattam volna, akkor nem csak ez az egyetlen jó időm, érmem lenne. De mindegy, én még rengeteget úszhatok vébén, nekem van időm.”

Cseh László 50.92-vel ötödik helyen zárt.

A világbajnokság szombati, utolsó előtti versenynapján a döntőkben Hosszú Katinka 200 méter háton az egyes pályán úszva ezüstérmet szerzett (2:05.85) az ausztrál címvédő Emily Seebohm mögött, aki csak jobb benyúlásának köszönhette meg az aranyérmet.

Címkék