Jól állnak az óvodaépítések

Ötven százalékos készültségi szinten áll a parkvárosi óvoda építése, amelyet a Modern Városok Programból finanszíroznak a Burkoló és a Búvár utca között, a Favágó utca sarkán – közölte T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján. Mint megtudtuk, a tetőszerkezetet építik és hamarosan a nyílászárók is beépítésre kerülnek.

Hasonló tartalmaink:

A Favágó utca Burkoló és Búvár utca közötti szakaszán megvalósuló négy csoportos óvoda zöldmezős beruházással 900 négyzetméteren fog felépülni. A tervek szerint ez lesz a város legmodernebb óvodája, ami teljes mértékben klimatizált lesz.

A polgármester beszámolt arról is, hogy jól haladnak a Szivárvány Óvoda Napsugár Tagóvodájának a felújításával is. Az intézmény kétszázhatvan millió forintból újul meg a Tárnoki úton. A csoportszobákat felújítják, kibővítik, sőt még egy plusz emeletet is kap.

A Fácán közben a következő években teljesen átalakul az utcakép, hisz nem csak az óvoda, hanem az iskola és a mellette található sportpálya is teljesen megújul. Első körben a Pintyőke utca és a Fácán köz sarkán – a jelenlegi focipálya helyén építik meg az 5 csoportos, egyenként 30 férőhelyes új óvodát. Ha az új gyermek intézmény felépült, akkor a régi épületet elbontják, s a helyén épül fel az új Batthyány általános iskola, a régi helyére pedig a középiskolai rész és a sportpályák fognak kerülni. Ezzel a fokozatossággal az oktatás-nevelés folyamatosan biztosítható lesz.

Jól haladnak a belső felújítással a Kincses Óvoda és Apró Falva Bölcsődében. Az épület csoportszobáinak felújítására, új burkolattal történő ellátására, a beépített szekrények, a lámpatestek és a belső ajtók cseréjére pedig bruttó 94 257 846 Ft-ot fordítanak. A beruházás a VEKOP-pályázat és a Modern Városok Program terhére kerül elszámolásra.

Címkék