Érmek a dzsúdósoktól

Február 17-én Miskolcon szerepelt az Érdi Judo Club és Diósdi DSE az ifi korosztály második válogató versenyén, az Ebmex Kupán, ahonnan két aranyérmet is hoztak.

Hasonló tartalmaink:

Elsőként Büki Viktória serdülő korosztályúként indult a tizennyolc év alattiak 52 kilogrammos súlycsoportjában, amit bravúros szerepléssel nyert meg. Majd Hajdu Ilang 48 kilóban három sima győzelemmel állhatott a dobogó tetejére. Mellettük Bodor Sára a pontszerző, ötödik helyet szerezte meg 57 kilogrammban, míg Darabos Márk ötödik, Dávid Éva hetedik, Vargha Zsolt kilencedik lett.

A miskolci viadal előtt Olaszországban, Follonicában volt jelenése a cselgáncsozónak, ahol az idei első ifjúsági Európa-Kupát rendezték. Csetnek Béla három válogatott versenyzője képviselte az ÉJC-t. Elsőéves ifiként Hajdu Ilang két évvel idősebb ellenfelét fojtással verte, majd a tavalyi Ázsia-bajnok üzbég ellenfelétől kikapott, s miután riválisát a következő találkozón leléptették, nem vitte tovább Hajdu Ilangot a vigaszágra.

Bodor Sára első meccsén a későbbi bronzérmes olasz versenyzővel vívott szoros csatát, de kikapott, majd a vigaszágon egy ecuadori rivális is legyőzte őt.

A 81 kilogrammban érdekelt Vargha Zsolt is olasz versenyző ellen nyitott, derekasan küzdött, de vereséget szenvedett, s a vigaszágon sem folytatta a küzdelmeket.

Az ÉJC és DDSE cselgáncsozói még a hónap elején a Kaszón rendezett serdülő B-kategóriás országos diákolimpián mérhették fel tudásukat.  Balog Bálint-45 kilóban és Bodor Sebestyén 50 kilóban egyaránt a pontszerző ötödik helyen végzett. Jüttner Ábel 36 kilóban hetedik helyezést ért el. Őket a Diák A-B-C korosztály küzdelmei követték a budapesti régió versenyén, ahol Jüttner Janka és Révay Balázs aranyérmes, Kisfaludy Eszter és Darabos Gergő ezüstérmes lett, míg Vörös Vilmos a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

Tölgyfa János negyedik, Szatmári Szabolcs ötödik helyen zárt.

fotó: Diósd-Érd judo csapat facebook oldala

Címkék