Meseszombat és tojásberzselés

A hétvégén húsvétváró kézműves foglalkozásokat, kirándulást, színházat kínálunk. Megtudhatja, mit takar a tojásberzselés, sőt, ki is próbálhatja magát tojásberzselőként. Hagyja magát elvarázsolni 24 táncművésszel, 21 Omega slágerrel az ExperiDance produkciójában. Vagy nézze meg a Hello, Dolly című musical alapjául szolgáló Wilder-darabot Budaörsön.

Hasonló tartalmaink:

ÉRD

A Kézműves klub jóvoltából szombaton 10-től az Enikő u. 2/B alatt tojás berzselés és írókázás lesz.

10:30-kor a kicsiket és szüleiket várja a Csuka Zoltán Városi Könyvtár gyerekkönyvtár részlege, ahol a húsvéti készülődés keretében a Meseszombaton a tavaszi nyúl történetét ismerhetik meg egy csodaszép papírszínház segítségével a gyerkőcök. Utána természetesen kézműves foglalkozást is tartanak a könyvtár munkatársai az apróságoknak.

ExperiDance Production – Gyöngyhajú lány balladája – Omega musical március 24-én, szombaton 19.00-kor az Érd Arénában. A színpadon 24 ExperiDance táncművész, 21 szenzációs Omega-sláger újragondolva 5 kiváló musicalszínész előadásában a mese erősítésére. Egy történet, amit mindenki átélt, aki volt fiatal és szerelmes. A történet egy fiatal lány felnőtté válásán, az első nagy szerelmi csalódásán keresztül idézi meg a Balaton part és a tó ősi mitikus legendáit. Az Omega együttes és az ExperiDance Production több mint fél év gondos tervezés, aprólékos egyeztetés és lázas alkotómunka után Szomor György, Koós Réka, Fésűs Nelly, Lux Ádám, R. Kárpáti Péter, Simon Panna Bogi és Békefi Viktória főszereplésével állította színpadra darabját, amelyben olyan világszínvonalú slágerek csendülnek fel, mint a Trombitás Frédi, a Régi Csibészek, az Ezüst Eső, a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék vagy a Gyöngyhajú lány…

TÁRNOK

Tavaszköszöntő túrára várnak minden természetszeretőt március 24-én, 10 órakor a Tárnoki Művelődési Háznál, ahonnan az Öreghegyi úti kőkeresztig fognak elbandukolni, ahol a lelki feltöltődésről a természet mellett egy közös imádkozással és énekléssel is gondoskodnak a szervezők a Muslinca Dalárda, a Törökbálinti Rózsaszirom Nótakör, a Hajtóka Egyesület és a Sárga Rózsa Magyar népdalkör részvételével. A testi feltöltődésünket pedig tócsni, tea és bor szolgálja ugyanitt.

 TÖRÖKBÁLINT

 „Jöjj, jöjj kikelet!” – Tavaszváró húsvéti készülődésen vehetnek részt a kicsik és nagyok március 24-én, szombaton 10 órától a törökbálinti Munkácsy Mihály Művelődési Házban. 10:30-tól látható itt Az aranyszőrű bárány- az Álomzug Társulás előadásában. A szegény pásztorfiú fújja a muzsikáját, s a kedves báránykája csak ropja a táncot. S ha a bárányka táncol, táncra perdül vele akarva-akaratlanul minden rendű és rangú emberfia, aki csak elébük kerül. Az ismert népmesét ezúttal a hallgatósággal együtt kelti életre Tóth Kriszta bábszínész és Gulyás László vándormuzsikus a bábok, jelmezek, csengő-bongó hangszerek segítségével. Az előadás után táncházon és kézműves foglalkozáson vehetnek részt a gyerkőcök.

BIATORBÁGY

Húsvétváró tavaszi kézműveskedés délelőtt és táncház délután. Ez lesz a biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődési Központ műsora március 24-én, szombaton. Délelőtt 9-től tavaszi díszek, textil virágok és ajándékok készülnek majd a biatorbágyi nagycsaládosok részvételével. 18 órától pedig mind a kicsiket, mind a nagyokat fergeteges hangulatú táncházra várják ugyanide a szervezők.

BUDAÖRS

Március 24-én a budaörsi Heimat Múzeumban húsvéti játszóházzal és bábszínházzal várják a kicsiket 9:30-tól, amikor az Álomzug Társulás bábszínház A só című történetet fogja előadni  – megbántásról, bujdosásról, szerelemről és megbocsájtásról.

Földön, vízen, levegőben – babaszínház címmel, dupla előadással várja a Bábrakadabra Bábszínház a kicsiket Budaörsön szombaton délelőtt a Jókai Mór Művelődési Központban. A 20 perces előadáson a 0-3 év közöttiek a járművekkel ismerkedhetnek, utána pedig közösen játszanak a gyerekekkel – megnézhetik, megfoghatják a nagy, szivacsból készült színes idomokat, újraépíthetik a járműveket, alagúton bújhatnak át, s természetesen Dodó és Pepe nyuszikkal, az előadás főszereplőivel is közelebbről megismerkedhetnek.

A Budaörsi Latinovits Színházban láthatja a közönség szombaton 19 órától Thornton Wilder A házasságszerző című darabját, Csizmadia Tibor rendezésében, Takács Katalinnal, Ilyés Róberttel és Bozó Andreával a főbb szerepekben. A házasságszerző egy hamisítatlan amerikai történet a szerelemről, amely beteljesülhet ugyan, de semmiképpen sem ott, nem úgy és nem azzal, akire eredetileg számítunk. Pláne akkor nem, ha több szereplő is abban a hitben ringatja magát, hogy ő fonja az események fonalát, és persze hamar kiderül, hogy mint minden valamire való komédiában, itt is gubancol ezen a fonálon egyet-kettőt a véletlenek sorozata – jobban mondva a zseniális szerző.

Címkék