Programok választások előtt és után

Vasárnap már mindenkinek, aki betöltötte a 18. életévét van egy biztos programja, na de mit csináljunk előtte vagy utána? Szemezgessen ajánlónkból!

Hasonló tartalmaink:

Halász Judit ad koncertet a gyerekek és szüleik legnagyobb örömére a százhalombattai Barátság Kulturális Központban szombaton 11 órától.

Ebben az esős időben jól esne beülni egy filmre, de gyerekkel van? Látogassanak el a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztiválra április 6-8 között a budapesti Akvárium Klubba! A hiánypótló, magas színvonalú, családoknak és fiataloknak szóló filmünnepet azzal a céllal hozták létre a szervezők, hogy felélesszék a gyerekfilmes hagyományokat hazánkban. A háromnapos rendezvény alatt Európa legkiemelkedőbb, 4-14 éves gyerekek számára készített, rövid animációs, élőszereplős és dokumentumfilmjeit nézhetik meg a gyerekek és szüleik. Egy-egy vetítés között pedig kipróbálhatják magukat rendezőként, szereplőként vagy akár forgatókönyvíróként is. További információ: itt.

Gyerek nélkül ülnének be egy filmre, de unják már a pattogatott kukorica szagát, és a moziajtón kilépve elfelejtős filmeket? Akkor a Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon van a helyük. Szombaton este például a holland Daan Bakker Quality Time című vígjátékát vetítik itt, ami egy családi összejövetelt mutat be, ahol fura dolgok történnek: van, aki visszamegy az időben van, akit földönkívüliek rabolnak el.Vasárnap este láthatják itt Constantin Popescu román filmrendező és forgatókönyvíró új filmjét, a Pororoca-t, amiben a harmincas éveiben járó pár, Cristina és Tudor boldog házasságban él kényelmes otthonukban két gyerekükkel, ám egy nap az ötéves Maria a közeli parkban eltűnik… A teljes programot itt találják.

Szombaton 13-kor gyerekkel együtt is be lehet ülni a B32 Galéria és Kultúrtérben a Színház- és Filmművészeti Egyetem Ódry Színpadának monodrámájára. A “Világgá mentem” című egyszemélyes darab Kiss Ottó, Ranschburg Jenő, Kukorelly Endre, Lackfi János, Szabó T. Anna, Kollár Árpád, Ágai Ágnes, Weöres Sándor, Marcello D’Orta, Kovács András Ferenc, Turbuly Lilla, Siv Widerberger, R.D.Laing, Bujdosó István művei alapján készült. És olyan kérdésekre keresi a választ, mint hogy miért megy egy gyerek világgá? És miért kap kutyát? Létezik, hogy valaki igazán tud repülni? Milyen egy gondos háziasszony? Hogy néz ki egy táj? Egy felhő alakú kakaófolt? Hogyan kell unatkozni? És puszilózni? Lehet valaki magányosabb, mint egy hős? Lehet, hogy tényleg mindenki esetlen?

Szombaton este ad Berger Dalma együttese, a Volkova Sisters koncertet az A38-on, ahol második lemezüket, a Slowin Away-t fogják bemutatni.

Vasárnap 13:00-18:00  között ismét bolhapiac lesz a törökbálinti Munkácsy Mihály Művelődési Házban, ahol használt holmik, háztáji finomságok és saját készítésű kézműves termékek várják (új) gazdájukat. 14:30-tól  az érdi gyerekből is álló Törpördög és Tinitündér Tánc Tanodabemutatója lesz ugyanitt.

A költészet napjára gyúr a Cifra Palota programja a héten. A Művészetek Palotájában hétről-hétre megrendezésre kerülő, ingyenes vasárnapi családi program ugyanis április 8-án az irodalom, azaz a “literatúra” jegyében telik. Lesz bábszínház, mesekoncert, kézműveskedés és baba-mama ölelős-dalolós foglalkozás. Bővebb infó itt.

Akit érdekelnek a legmodernebb játékok, vagy csak szeretne egy jó társaságban játszani egyet, sok szeretettel várják legközelebb az érdi Társasjáték Klubban április 8-án 15-18 óra között az Epicentrum Rendezvényközpontban. Jó hír a Parkvárosban és környékén lakóknak, hogy áprilistól az Érd-parkvárosi Baptista templomban is tartanak klubot havi egyszer vasárnap délutánonként. A részletekért érdemes az Igemag Alapítvány honlapját figyelni. (A Társasjáték Klubba az elsősorban 9-15 év közötti gyerekeket, fiatalokat és a szüleiket várják. A rendezvényen való részvétel ingyenes.)

(Kiemelt kép: Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál)

Címkék