Milák a negyedik százon

A negyedik helyen ért célba Milák Kristóf 100 méter pillangón a glasgowi felnőtt úszó Európa-bajnokság záró napján. Milák az első felnőtt Európa-bajnokságán így egy aranyérmemmel zárt, miután a 200 pillén elért első helye mellett 50-en 37-ik, 100-on negyedik lett. Jelen pillanatban azt érzem, nem vagyok csalódott emiatt az Eb miatt – nyilatkozta.

Hasonló tartalmaink:

Cseh László a legjobb idővel a négyes, Milák negyedikként a hatos pályán ugorhatott vízbe 100 méter pillangón. A roppant erős mezőnyben nem kezdett jól az Érdi Úszó Sport Kft. sportolója, hiszen 0.71-es reakcióidővel ő kapta el legrosszabban a rajtot, de a vízben már nem volt gond, féltávnál másodikként fordult, minimális különbséggel, a surranópályán úszó olasz Piero Codia mögött. Azonban a második ötvenen az aranyérmes Codia mögé feljött a másik surranón tempózó francia Mehdy Metella, míg a bronzérmet a brit James Guy szerezte meg. Milák pedig 51.51-es idővel éppen lemaradt az éremről, miután negyedik helyen zárt. Cseh László nyolcadikként végzett.

– Semmit nem éreztem, leúsztam, túl vagyok rajta – nagyon gyorsan véget ért az egész. De jelen pillanatban azt érzem, nem vagyok csalódott emiatt az Eb miatt – nyilatkozta a Magyar Úszó Szövetségnek Milák a 100 méter pillangó döntőjét követően.

Milák Kristóf első felnőtt Európa-bajnokságán így egy aranyérmemmel zárt, miután a 200 pillén elért első helye mellett 50-en 37., 100-on negyedik lett.

Az Érdi Úszó Sport Kft. kiválósága az Eb után néhány nap pihenőt kap mesterétől, Selmeci Attilától, de nem áll le, hiszen ott lesz az októberi Buenos Aires-i ifjúsági olimpián is.

Fotó: Magyar Úszó Szövetség facebook

Címkék