Elmaradt a Fészek futás vasárnap az időjárás miatt

Az időjárás nem túl kegyes sem a futáshoz, sem a jótékonykodáshoz, ezért az augusztus 26-ára, vasárnapra tervezett jótékonysági futást elhalasztják a szervezők.

Hasonló tartalmaink:

A szervezők későbbi időpontban fogják megtartani a jótékonysági futást, hiszen annak célját az eső nem mosta el: a gyermekek átmeneti otthona továbbra is felújításra szorul. 

Erre fordították volna most a Fészek jótékonysági futás bevételét, illetve fogják is, amint megtarthatják a futást. Tavaly – a befolyt mintegy 400 ezer forintot kiegészítve – a konyhát újították fel. De az egész épület renoválásra szorul, és szeretnének minél jobb körülményeket biztosítani a gyerekeknek, ezért minden támogatásnak van helye.

Korábban Biri Imre, a jótékonysági futás főszervezője az ÉRD FM 101,3-nak elmondta: több táv közül választhatnak az adományozók, két és fél kilométer a meghatározott útvonal, és mindenki eldöntheti, hogy hány kört szeretne megtenni, illetve hogy mekkora összeggel támogatja a gyermekotthont.

Természetesen nem muszáj futni az adományozáshoz; aki a színpadi műsorok miatt megy ki a Főtérre, vagy éppen csak arra jár, az adományládába ő is bedobhatja a Fészek otthonnak szánt támogatását, vagy az egyesület számlaszámára is átutalhatja. Az intézmény krízishelyzetbe került gyerekeknek nyújt menedéket. Például akkor, ha a gyermekét egyedül nevelő szülő tartósan kórházi ápolásra szorul. Az érdi otthon 14 főt tud befogadni, most 10 alatt van a lakók száma – tudtuk meg az akció főszervezőjétől. Biri Imre hozzátette: a jótékonysági futással egyben a nevelőszülői hálózatra is szeretnék felhívni a figyelmet.

Amíg a jótékonysági futás zajlik, a színpadon egymást váltják majd a fellépők, emellett kézműves és kreatív foglalkozásokkal várják a gyerekeket. A vasárnapi rendezvényről még több információt ITT találnak, a teljes interjút az alábbi linken meghallgathatják.

Címkék