„Már nincs okunk az aggodalomra”

Kedden újabb orvosi vizsgálaton esett át Milák Kristóf, a 200 méteres pillangóúszás újdonsült Európa-bajnoka, aki nem sokkal a glasgow-i kontinensverseny előtt Helsinkiben, a junior korosztályos Eb-n négy egyéni számban is aranyérmet gyűjtött be. A megismételt ellenőrzés megnyugtató eredményeket mutatott, így semmi akadálya sincs annak, hogy 12 napos szünet után újra edzésbe állhasson – írja az SzPress Hírszolgálat.

Hasonló tartalmaink:

 – Magas lázzal kezdődő fültőmirigy-gyulladás szakította meg Kristóf felkészülését az október 6-án kezdődő Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára, de most már nincs okunk az aggodalomra, a Semmelweis Egyetem fül-orr-gégészeti klinikáján gyógyultnak nyilvánították, így fokozatosan emelkedő terheléssel az edzéseit is folytathatja – nyilatkozta Selmeci Attila, a tavalyi budapesti világbajnokságon a 100 méteres pillangóúszásban ezüstérmet nyert versenyző edzője az SzPress Hírszolgálatnak. – Ennél jobb hírt nem is kaphattunk volna, úgyhogy azonnal el is utazunk Hódmezővásárhelyre, és terveink szerint két és fél hétig ott lesznek Kristóf edzései – fogalmazott a mesteredző.

Az Érdi Úszó Sport 18 éves tárnoki sportolója idén március 28-án, a Debrecenben megrendezett országos bajnokságon 1:52.71 perces idővel nyert, és ezzel a világcsúcs közeli eredményével azóta is az idei ranglista éllovasa.

Milák egyike annak a nyolc fiatal úszónak, akik a magyar színeket képviselheti Buenos Airesben, az ifjúsági sportolók rangos nemzetközi versenyén. Az eddig két alkalommal megrendezett ifjúsági olimpiai játékokon – előbb Szingapúrban, majd Nankingban – a magyarok nyolc aranyérem megszerzésével jeleskedtek.

Argentinában Milák Kristóf kilenc egyéni számban is rajtkőre áll, ott lesz 50, 100, 200 és 400 méter gyorson, 50, 100 és 200 méter pillangón, illetve 50 és 100 háton is. Mellette csapattársa, Barócsai Petra 200 és 400 méter gyorson méreti meg magát az ifjúsági olimpián.

(fotó: Magyar Úszó Szövetség)

Címkék