Milák bejutott a döntőbe!

Burián Katalin 200 méter háton egyéni csúccsal a második, míg 100 méter pillangón Cseh László a legjobb, Milák Kristóf pedig a negyedik idővel jutott döntőbe szerdán a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon. Hosszú Katinka aranyérmet nyert 200 méter vegyesen.

Hasonló tartalmaink:

A szám világ- és olimpiai bajnoka, világcsúcstartója 2:10.17 perces idővel, szoros versenyben győzött, ezzel sorozatban ötödször lett a kontinens legjobbja ebben a versenyben. Hosszú a magyar küldöttség hatodik medencés érmét szerezte. Korábban győzött 200 méter pillangón Milák Kristóf és Kapás Boglárka, második lett 200 m pillangón Kenderesi Tamás és 800 m gyorson Késely Ajna, illetve utóbbi harmadikként csapott a célba 1500 gyorson.

A 200 m vegyes másik magyar döntőse, Jakabos Zsuzsanna 2:13.37-tel a nyolcadik lett.

Az elődöntőben érdekelt magyarok közül elsőként Burián volt érdekelt. Plagányi Zsolt tanítványa délelőtt bőven spórolt az erejével, de így is a második időt úszta, és 2:07.65-s egyéni csúccsal (2:08.38 volt a korábbi) érte el – másodikként – a falat.

Férfi 100 méter pillangón a szám címvédője, Cseh László, illetve a 200-on győztes Milák Kristóf állt rajtkőre. Elsőként a 14-szeres Európa-bajnok veterán klasszis ugrott medencébe, szoros versenyben, az utolsó métereken jól hajrázva szerezte meg a futamgyőzelmet 51.65 másodperccel.

Milák Kristóf tavaly Budapesten ezüstérmet szerzett a világbajnokságon ebben a számban, most 51.76-tal negyedikként került a döntőbe.

– Sokkal jobb volt, mint délelőtt, a bemelegítésnél nagyon figyeltem a technikai elemekre. A döntőig még van két edzésem – mondta Milák, aki a hazai közönség előtt szerzett ezüstérmét elsősorban annak tudja be, hogy akkor csak arra a számra készült.

(MTI)

Címkék